Titta dom snackar podcast: 105

– I veckans avsnitt diskuterar Emil och Gustav en av Emils stora barndomsfavoriter – A Nightmare On Elm Street från 1984.

* Avsnittet innehåller spoilers * 

[powerpress]

 

TÄVLING!

För att vinna det hemliga paket med fem färska BD-filmer som Filmfenix tävlar ut tillsammans med Titta dom snackar, vill vi att du svarar på följande fråga:

[clear]

Vilken film skulle du helst vilja att Emil och Gustav snackar om? Motivera ditt svar.

[clear]

Ditt svar vill vi att du lämnar i kommentarsfältet här nedan eller på Filmfenix Facebook senast 6 november.

Paket 1

 

 

About Filmfenix

29 comments

 1. Red, White & Blue!

 2. 4 månader, 3 veckor, 2 dagar.

 3. Jack and Jill

 4. Return of the Jedi som firar 30 års jubileum i år!!

  Hör gärna att ni pratar om Star Wars-sagan framöver.

 5. Ni borde diskutera Dazed & Confused. Linklaters riktiga genombrott, som på ett sätt satte ton för 90-talets och tidiga 00-talets ungdomsfilmer. Om det inte räcker som motivering kan jag slänga in lite fjäsk också, er podcast om Superbad var väldigt bra och precis som jag gillade ni inte polisscenerna. Dazed är som Superbad, fast utan polisscenerna och jävligt mycket coolare.

 6. Den fantastiska filmen ”come and see” svenska titeln ”Gå och se” finns på cdon och är en underbar rysk krigsfilm med riktigt rå realism.

  Den vann Guldbjörnen och några andra prestigefyllda priser ett mästerverk som nästan ingen sett här i Sverige.

  Om dom pratar om filmen kanske fler får upp ögonen för den.

 7. The Man in the Iron mask, en jätte bra spännande film med stora skådisar. Dock så har den inte fått så mycket uppmärksamhet som den borde ha fått.

 8. The Labyrinth, då jag har läst så många fantastiska teorier om den på nätet. Skulle vara intressant att höra fler människors tankar kring den filmen.

 9. jimmy Bernhardsson

  Man of steel – då det äntligen har kommit en Stålmannenfilm värd att prata om….

 10. Järn 3:an.

  Det är en av de mest romantiska filmer som finns och den har fått alldeles för lite tid i rampljuset. En film som fokuserar på bildspråket istället för orden. Den är rentav vacker.

 11. The Hobbit släpps nu i en förlängd version, varför? Vad har man lagt till som inte fick vara med i originalversionen och varför fanns den förlängda versionen inte med på samma skiva? Jo allt handlar ju om pengar så klart, men är det verkligen värt att äga två olika skivor av samma film? Förutom just sagan om ringen är det väl bara star wars-fansen ( mig själv inkluderad ) som är dumma nog att köpa nya föbättrade, förlängda och omklippta versioner av samma filmer om och om igen. Detta ämne tycker jag att ni ska prata om i er podcast.

 12. Ten inch hero och en julsaga med Jim Carrey.

 13. Ferris buellers day off! En klassiker som måste talas om, och upplevas

 14. You’re Next 🙂

 15. NI måste ju helt klart snacka om The blob från 1988, eller ”Bortom alla lagar” som den tydligen heter på svenska.
  Jag upptäckte trailern till den här pärlan/klassikern genom att bara slöklicka runt på Youtube ”men” det gör ju inte alla så då har ni chansen här att få upp folks ögon för en överraskande bra film.

 16. Röstar för filmen Zen – The Warrior within, som handlar om en autistisk tjej som lär sig kampsporter via tv-spel och liknande, för att sedan ge sig ut på jakt efter gäng som är skyldig hennes mamma pengar, då hon är dödligt sjuk (cancer vill jag minnas) och behöver pengar till behandlingar och medicin. Jag hittade den i en rea-låda och hade inga större förväntningar, men den var riktigt sevärd!

  http://www.imdb.com/title/tt1183252/?ref_=nv_sr_6
  http://www.youtube.com/watch?v=QFgnBr8NyLI

 17. jag tycker ni ska prata om dum dummare och vad ni tror om den kommande dum dummare filmen 😀

 18. Prata om den nya hobbit filmen och dess inspelnings platser! Fantastiskt!

 19. Emelie Christensen

  Jag skulle väldigt gärna vilja höra er diskutera Days of Being Wild av Wong Kar-wai. Filmen förtjänar ett avsnitt tillägnat den då det är en oerhört vacker film med karaktärer som berör och ett soundtrack som klingar kvar i huvudet. Knepiga familjerelationer vävs samman med oskyldig ungdomsförälskelse och ytlig arrogans med förödande utgång. Känns passande också då Wong Kar-wai är aktuell med sin film The Grandmaster.

 20. Kristina Gustafsson

  Nya Star Wars filmen! Finns hur mycket som helst att analysera.

 21. Ni får för all del spy så mycket galla som ni bara vill över filmen ”The Human Centipede”. Grejen med den filmen är att man kan prata lika mycket om filmen i sig som man kan om de människor som gjorde den (och med ”prata” menar jag ”uttrycka hat verbalt”). Skräckfilmstemat skulle ju dessutom bibehållas … typ.

 22. Dead man walking – en klassiker som jag tycker kommit lite i skymundan på sistone – men är väl värda att komma upp i ljuset!

 23. Linnéa Ångström

  The Butterfly Effect med Ashton Kutcher, det är en fantastiskt gripande film som verkligen får en att känna och tänka efter och kan leda till bra och intressanta diskussioner. Skulle vara kul att höra vad andra har att säga om den, och att kunna bidra till att ännu fler får upp ögonen för denna fantastiska film.

 24. Nyckeln till frihet, 1:a på Imdb, är det världens bästa film eller inte?

 25. Skulle vilja höra er prata om Gravity. Det är kanske den mest omdisskuterade filmen just nu och alla verkar hylla den till skyarna. Skulle vara intressant att höra vad ni anser om filmen.

 26. Iron man 3, vilken är helt klart min favorit film men dock så finns det mycket att diskutera angående den. Den ska väljas för att den är både grym och har många punkter som går att diskutera. jag vill ogärna lägga upp mina tankar om vad som kan diskuteras, för att det är fult att spoila, men lita på mig det är många ;).

 27. Ed Wood
  handlar om tidernas sämsta filmskapare, så dålig att den är klart sevärd för alla filmmissar, tål att diskuteras om och om igen

 28. Harry Potter filmerna tycker jag ni ska diskutera. Hur effekterna o mycket annat. Det finns mycket att diskutera i den:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.