Tio spådomar om Godzilla Vs Kong

Vi vet ännu inte exakt när vi får möjlighet att se Godzilla Vs Kong i Sverige. Svenska distributören SF Studios verkade hoppades att Wonder Woman 1984 skulle få gå på bio här i Sverige. Nu verkar dock den filmen hamna på HBO Nordic trots allt. Kommer även Godzilla och Kong att få slåss på en streamingtjänst nära dig? I väntan på filmen har jag roat mig med att förutspå tio saker om Godzilla Vs Kong, håll till godo!

©Warner Bros. Pictures
1. Människorna kommer att ha utvecklat ny teknologi baserad på de olika titanernas krafter och styrkor

Vi har sett det i otaliga Hollywood-produktioner. I takt med att monstren blir farligare och farligare måste människorna också utvecklas på något sätt.

2. Innan Godzilla och Kong kommer att stöta på varandra kommer vi få se de besegra andra motståndare

Det är viktigt att bygga upp en hype kring den utlovade titelfighten. Uppenbarligen har Kong vuxit sedan Kong: Skull Island. Men hur mäktig har han blivit?

3. Människorna hämtar Kong på Skull Island för att besegra Godzilla

Av någon anledning bestämmer sig människorna att Godzilla är för farlig för att leva vilket resulterar i att de åker och hämtar Kong på hans ö.

4. Godzilla eller Kong kommer att se ut att vinna fighten sinsemellan men till slut kommer de att instifta en vapenvila för att bekämpa ett större hot

Det samma hände bland annat i Batman V Superman. Hjältarna slåss men måste lägga sitt groll åt sidan för att besegra en övermäktig fiende. I den första fighten tror jag dock att Godzilla kommer att se ut att vara vinnaren.

5. Det större hotet kommer att vara Mechagodzilla (alternativt Mechaghidorah)

I början av trailern till filmen ser vi något som inte liknar någon av filmens titelmonster. Är det Mechagodzilla uppbyggd av organisationen APEX? Vad tror ni? Det lade vantarna på ett av Ghidorahas huvuden i förra filmen…

©Warner Bros. Pictures
6. Filmen kommer att ha en lika häftig eller häftigare ljudmix än tidigare filmer i MonsterVerse

Detta är en förhoppning som jag tror filmen kommer att leverera på. Har ni sett Godzilla: King of The Monsters på ett fett Atmos-system så vet ni vad jag talar om.

7. Människornas handling i berättelsen kommer återigen att överskuggas av filmens titaner

Kom igen, ingen av oss är här för att se människor bråka eller slåss. Vi vill se de stora bestarna gå i klinch med varandra.

8. Monarch eller APEX kommer att stryka med

Det är mycket möjligt att Monarch och APEX kommer att ställas mot varandra precis som filmens titeltitaner. Men vilka är det egentligen som är ”de goda”?

©Warner Bros. Pictures: Godzilla får på truten.
9. Om någon av Godzilla och Kong dör, kommer det att vara Godzilla

Av den tråkiga anledningen att vi ännu inte har fått någon bekräftelse kring att Legendary Entertainment eller Warner Bros har förlängt avtalet kring rättigheterna att använda japanska Tohos Godzilla. Kong blir med andra ord King Kong. #TeamKong

10. Filmen kommer att avslutas med en ledtråd kring var handlingen tar oss härnäst

Fyra filmer in och vi vet nog alla att det blir mer. Personligen hoppas jag på mer Kong. Är han verkligen den sista jätteapan?

Bonus: Filmens trailer

©Warner Bros. Pictures
https://gifs.com/gif/nxL0l7

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.