The Ten

Du skall inga andra gudar hava jämte mig, Du ska icke missbruka Herrens, din Guds, namn, vila när det är vilodag och så vidare. De tio budorden är tio till antalet och lika många kortfilmer levereras i The Ten.

Adam Brody hoppar fallskärm utan fallskärm och fastnar i marken och blir filmstjärna.

Paul Rudd spelar Jeff, en kille som precis blivit dumpad. Han står i ett greenscreen-rum med en halvtaskig bild på ett gäng stentavlor och berättar historier kopplade till de tio budorden. Alla budord illustreras av sketcher/kortfilmer som kopplas samman på något sätt.

Jag tänker inte gå in på handlingen i alla kortfilmer, men de är väldigt udda. Lite sinnesrubbade kan man kalla det. Trots att filmen innehåller stora namn som Paul Rudd, Winona Ryder, Ken Marino, Jessica Alba, Famke Janssen och Joe Lo Truglio, så faller den så otroligt platt. Allt känns som ett värdelöst skämt som någon gjort för att reta gallfeber på någon. Skådespelet är överdrivet och skämten likaså. Kan jämföras med valfri SNL sketch på steroider.

Winona Ryder blir förälskad och inleder ett förhållande med en buktalardocka.

På omslaget till filmen (nordisk utgåva) så verkar det som att Jessica Alba är huvudpersonen. Hennes speltid är inte ens två minuter totalt, vilket innebär att de som har utformat omslaget för Skandinavien tar den snyggaste skådespelerskan i filmen och struntar i vilken roll personen har. Jag fick med filmen när jag köpte ett paket med filmer för ett antal år sedan och det verkade vara en lovande film. Helt ärligt så trodde jag att den skulle vara riktigt underhållande, men jag mådde mest illa efter upplevelsen. Jag har ingenting positivt att säga om The Ten, eller Hårda Bud som den heter på svenska. Bara den titeln ger mig huvudvärk.

Liev Schreiber får dille på datortomografer, men är inte hemma när en hel skolklass är i behov av de tusentals maskiner han har köpt på sig.

Jag försöker verkligen hitta något positivt eller roligt att säga om filmen, men jag känner mig bara upprörd och bitter. Filmen kommer jag att behålla för att sedan kunna skickas till framtida ovänner. Det var en vecka sedan den sågs och än så länge är jag vid livet, men jag känner att den har gett mig någon hemsk sjukdom som kommer göra mig blind och döv. Nä, nu måste jag sätta mig och titta på en random Transformers-film för att höja ribban en aning från denna katastrof. Och då är det illa…

Du skall inga andra gudar hava jämte mig, Du ska icke missbruka Herrens, din Guds, namn, vila när det är vilodag och så vidare. De tio budorden är tio till antalet och lika många kortfilmer levereras i The Ten. Paul Rudd spelar Jeff, en kille som precis blivit dumpad. Han står i ett greenscreen-rum med en halvtaskig bild på ett gäng stentavlor och berättar historier kopplade till de tio budorden. Alla budord illustreras av sketcher/kortfilmer som kopplas samman på något sätt. Jag tänker…

Review Overview

Betyg

20

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.