The Snowman

Harry Hole är i jakt på en kvinnomördare som slår till när den första snön har kommit. Tillsammans med Katrine så spårar de fallet som går många år tillbaka.

Den här filmen blev tyvärr aldrig färdig. Regissören Tomas Alfredson menade att det kan vara så mycket som 15% av manuset som aldrig blev filmat. Inspelningstiden förkortades hastigt i Norge då filmteamet skulle förflyttas till London vilket såklart ledde till många hål i många scener. Vissa karaktärer och scener får aldrig svar på varför de är där. Hur det kunde gå så extremt klumpigt till är ett mysterium jag är mer intresserad av att nysta i än vem som är mördaren i filmen som slaktade Jo Nesbös bok om Snömannen.

I en kriminalthriller är det viktigt med karaktärsutveckling och den process som ingår i polisarbetet. Många har inga skådespelartalanger värda att nämna, men de som har, till exempel Michael Fassbender, är inte intressant. Han har en del egenskaper som är intressanta men ingen av dessa utforskas överhuvudtaget. Det skapar en kal huvudperson som vi tvingas följa trots att vi struntar fullkomligt i vad som händer med honom eftersom han inte skapar en relation med sin publik. Skådespelaren Val Kilmer behöver man förstås inte bry sig om till att börja med men filmen har tagit på sig det stora ansvaret att se till att vi skiter ännu mer fullständigt i honom vilket den lyckas med. Bra jobbat.

Hela filmen har byggts upp kring storyn men den är inte spännande, jag blir uttråkad och när mördaren avslöjas är det inte spännande utan bara förutsägbart. Det som skulle vara betalningen för mödan och lidandet kastas bara lite odramatiskt in mellan några andra scener. Jag hoppas verkligen att de som gjort den här filmen har lärt sig en nyttig läxa. Filmen är ett slöseri på potential, slöseri med snygga scener, slöseri av pengar och framförallt slöseri med min tid.

Harry Hole är i jakt på en kvinnomördare som slår till när den första snön har kommit. Tillsammans med Katrine så spårar de fallet som går många år tillbaka. Den här filmen blev tyvärr aldrig färdig. Regissören Tomas Alfredson menade att det kan vara så mycket som 15% av manuset som aldrig blev filmat. Inspelningstiden förkortades hastigt i Norge då filmteamet skulle förflyttas till London vilket såklart ledde till många hål i många scener. Vissa karaktärer och scener får aldrig svar på varför de är där. Hur det kunde gå så extremt klumpigt till är ett mysterium jag är mer…

Review Overview

Betyg

40

About Nathalie Leth

Även om inget tycks kunna rubba hennes favoritfilm Definitely, Maybe från första platsen så är jakten ständigt igång efter nya filmupplevelser. Varesig det rör sig om en prasslig chipspåse och häftig thriller eller tio kilo choklad med det senaste romantiska dramat så kan man räkna med att Nathalie redan är på plats. Om filmen dessutom är gjord av Denis Villeneuve eller har Jake Gyllenhaal i någon av rollerna så finns det inget väder som stoppar henne från att se detta på bioduken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.