The Mountain Between Us

Efter att alla flyg blir inställda på grund av en kraftig storm så bestämmer sig Ben (Idris Elba) och Alex (Kate Winslet) för att hyra ett litet privatplan för att ta sig till New York. Ben är hjärnkirurg och behöver hinna till en operation och Alex ska gifta sig. Piloten hävdar att han kan hinna före stormen om de åker på en gång och eftersom det ändå inte är några andra plan i luften så struntar han i att registrera någon färdplan.

 

Resan går dock inte som planerat då planet kraschar mitt uppe i bergen och piloten dör i kraschen. Ben, Alex och pilotens hund överlever kraschen men Alex bryter benet och planets bakdel som innehåller nödsignalen slets av och landade på andra sidan berget. Så långt ögat når så finns bara snötäckta berg och ingen av dem har en aning om var de befinner sig. Ska de stanna och vänta på räddning, eller försöka ta sig nerför berget?

 

Det här låter kanske som en typisk överlevnadsfilm, The Mountain Between Us har dock en liten tvist. Det är nämligen en romantisk överlevnadsfilm. Tänk Alive möter Before Sunrise.

 

Filmen är filmad nästan helt och hållet på plats i bergen så det finns gott om vackra bilder. Idris Elba och Kate Winslet levererar bra skådespel med en okej kemi. Tyvärr så har jag just räknat upp filmens enda riktigt positiva delar. Storyn är väldigt förutsägbar och bitvis så sjunker tempot något enormt. Normalt gillar jag långsamma filmer men här känns det bara trist och jag tappar intresset rejält flera gånger under filmen. Man hade utan problem kunnat korta ner filmen till runt 90 minuter. Och även när det händer saker så är en del av scenerna så överdrivna och typiskt Hollywooddumma så man tappar inlevelsen fullständigt.

Vad gäller själva presentationen av filmen på Blu-Ray så finns det däremot inget att klaga på. Bilden är fantastisk och DTS-HD MA-ljudspåret har ordentligt med punch i basen och utnyttjar surroundhögtalarna till lysande effekt för att inge känslan av att snön och vinden viner runtom en uppe på berget. Det finns även gott om extramaterial med flera making of-vinjetter på 10-15 minuter vardera och ett kommentarspår med regissören Hany Abu-Assad.

Efter att alla flyg blir inställda på grund av en kraftig storm så bestämmer sig Ben (Idris Elba) och Alex (Kate Winslet) för att hyra ett litet privatplan för att ta sig till New York. Ben är hjärnkirurg och behöver hinna till en operation och Alex ska gifta sig. Piloten hävdar att han kan hinna före stormen om de åker på en gång och eftersom det ändå inte är några andra plan i luften så struntar han i att registrera någon färdplan.   Resan går dock inte som planerat då planet kraschar mitt uppe i bergen och piloten dör i…

Review Overview

Betyg

50

About Alexander Alfonsson

Född och uppvuxen i Norrtälje numera Värmlänning. Född nörd men fick en infall att bli Viltmästare som resulterade i gymnasiegång i Forshaga men slutade med fru och barn i Töcksfors. Inbiten filmsamlare och förhållandevis nybliven cineast under upplärning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.