The Incredible Hulk

Första Hulken-filmen där den gröna killen med aggressionsproblem inte ser ut som en åksjuk bodybuilder eller som en jättelik Flubber (1997) med magiska, lila brallor. The Incredible Hulk är en del utav Marvels cinematic universe och levererar den dittills snyggaste Hulken.

Bruce Banner håller sig gömd från amerikanska militären. I en liten by i Brasilien håller han till och har varit ”olycksfri” i 158 dagar. Problem uppstår dock när militären får reda på var han befinner sig genom en utspädd blodsdroppe från Banner i en läsk. Militären har ett serum, som ska fungera ungefär som gammastrålningen som träffade Banner och gjorde honom till Hulken. De använder det på en väldigt aggressiv soldat som får superkrafter. Samtidigt försöker Banner bli av med sitt onda inre, men när alla vill åt honom så är det inte lätt.

Mark Ruffalo var tänkt att spela Bruce Banner i The Incredible Hulk, men tackade nej. Han tackade däremot ja till att spela doktorn i Avengers-filmerna. Edward Norton axlade istället rollen och gör det helt okej. Enligt källor är Norton ett stort Hulken-fan och var gärna med och ändrade och lade till saker i manuset till filmen. Det är en helt okej story, men bitvis rätt långsam och seg. Hulken ser helt okej ut, i varje fall om man jämför med de tidigare filmerna och tv-serierna. Det är inte en av de bästa filmerna i MCU, ganska långt ifrån faktiskt. Men då är inte jag så jätteförtjust i den gröna jätten heller. På något sätt så känns han som en av de minsta superhjältarna i ensemblen, trots att han är den största.

Kan hända att den höll bättre för 10 år sedan än vad den gör idag. Den kopplar samman med Iron Man på ett diskret, men ändå ett bra sätt. Att sitta kvar tills eftertexterna har rullat klart för att få en hint om vad som komma skall behöver du inte göra. Det visar sig denna gång FÖRE eftertexterna, i varje fall på den utgåvan jag har. Naturligtvis så gör Stan Lee en cameo, men vi får även se Bill Paxton, som spelar David (Bruce) Banner i gamla tv-serien, swisha förbi på en sliten tv-apparat och Lou Ferrigno (som spelar Hulken i gamla tv-serien, och även gör rösten till Hulken i nyare adaptioner, dyker upp som en säkerhetsvakt. Jag känner att denna inte ger mig så jättemycket av vad jag vill ha, likt andra MCU-filmer, men den är helt okej.

Första Hulken-filmen där den gröna killen med aggressionsproblem inte ser ut som en åksjuk bodybuilder eller som en jättelik Flubber (1997) med magiska, lila brallor. The Incredible Hulk är en del utav Marvels cinematic universe och levererar den dittills snyggaste Hulken. Bruce Banner håller sig gömd från amerikanska militären. I en liten by i Brasilien håller han till och har varit ”olycksfri” i 158 dagar. Problem uppstår dock när militären får reda på var han befinner sig genom en utspädd blodsdroppe från Banner i en läsk. Militären har ett serum, som ska fungera ungefär som gammastrålningen som träffade Banner och…

Review Overview

Betyg

60

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.