The Handmaid’s Tale säsong 4

”No One Really Escapes Gilead”

Efter en väntan på nästan två år så kom äntligen säsong 4 av The Handmaid’s Tale, en av mina absoluta favoritserier. Igår var det säsongsavslutning, och jag är lite kluven till vad jag tycker om denna säsong. Jag har tidigare skrivit om övriga säsonger så vill ni ha en uppdatering finns länkar sist i inlägget. Normalt sett brukar jag försöka undvika spoilers i mina inlägg men det är faktiskt omöjligt denna gång, men jag kommer självklart inte avslöja allt.

Bild © Hulu

Spännande början med högt tempo

Spoiler Alert: Som sagt så kommer texten innehålla en del spoilers så att du vet.
För oss som följt serien i alla år så är det väldigt mycket som är bra och saker som äntligen händer som vi väntat på men några avsnitt ger mig ingenting faktiskt. Men vi börjar från början, tempot är högt, June är skadad efter räddningsaktionen i säsong tre, men hon och en grupp handmaid’s får oväntad hjälp. Under lång tid lyckas de hålla sig gömda men June blir tillfångatagen efter en vågad attack. Och trots hennes styrka så avslöjar hon för mycket vilket leder till fångenskap för alla handmaid’s. Men det är ju fortfarande June vi pratar om, så hon lyckas fly tillsammans med Janine. Det är väl egentligen här det börjar bli lite för långsamt, ibland känner jag att ett avsnitt kan kännas som en enda lång scen, men det är ju en otroligt välgjord serie så jag kan ha överseende med det.

Bild © Hulu

Farliga flyktförsök och bitterljuva återföreningar

Ja, det händer faktiskt, det vi väntat på så länge, June lyckas fly till Kanada. Men det blir inte lyckligt direkt, June kan inte släppa att hon lämnat kvar sin dotter Hannah i Gilead och hon har stora svårigheter att anpassa sig till ett liv i frihet. Och samtidigt som hon är glad att träffa sin man Luke igen efter alla år så är det väl kanske så att hennes hjärta tillhör Nick nuförtiden… Parallellt handlar tiden i Kanada mycket om det tillfångatagna paret Mr. och Mrs. Waterford som ska ställas inför rätta för deras brott. Men vi kan väl lugnt säga att man skulle kunna önska lite mer av det rättssystemet. De delar av serien som utspelar sig i Gilead handlar mycket om Aunt Lydia som får en liten comeback tillsammans med anföraren Joseph Lawrence, som har fått större makt.

Bild © Hulu

Ett överraskande slut som förändrar allt

Jag lovar att hoppa över spoilers här, men jag tror att många tycker att rättvisa skapas i sista avsnittet, men bara till en viss del såklart. Det var generellt en bra säsong men bitvis alldeles för långsam och händelselös. Och jag skrev i min recension av förra säsongen att jag hoppades att säsong 4 skulle bli den sista men det blev den inte. Dom hade kunnat knyta ihop säcken men självklart väljer de att spinna vidare. För nu måste dom fortsätta, och det kan bli bra, jag tror och hoppas det. Datum för säsong 5 finns inte ännu, men den är planerad. Samtliga 4 säsonger av The Handmaid’s Tale kan du se på bland annat HBO.

Här kan du läsa om säsong 1 och 2 av The Handmaid’s Tale >>
Och här kan du läsa om säsong 3 >>

Bilder © Hulu

вирус займ онлайн

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.