The Flash Move Forward

Så du har sett en massa på Arrowverse och vill nu läsa lite serier om dina favoritkaraktärer. Men var börjar man? Denna recension är ett förslag på var man kan börja läsa the Flash. Serien precis som tv-serien kan vara förvirrande ibland för det är mycket tidresor, olika versioner av the Flash genom åren. Där är the New 52 ett bra avstamp för den som inte har läst något innan.

För er som inte vet så var the New 52 DC reboot av hela sitt universum 2011. Man hade en händelse, Flashpoint, och efter det så gjorde man en omstart. I New 52 är alla karaktärer yngre, de har bara varit superhjältar ett par år och brottas fortfarande med att lära känna sina krafter. I The Flash är det återigen Barry Allen som är the Flash. Han är ihop med Patty Spivot som jobbar på kriminallaboratorium som honom. Iris West är grävande journalist som försöker lista ut om The Flash är en ett hot eller en tillgång för Central City. Och någonstans där ute finns hans största fiende, Captain Cold.

Ja i Moving Forward är allt precis som man hade kunnat förvänta sig med Flash och det gör det också till en bra start för den som vill börja läsa The Flash-serier. Det finns ingen övergripande komplicerad handling eller mörka sidospår där Allen brottas med skulden över sin mors död. Det hela är relativt enkelt, Fracis Manapul har valt att göra en mer klassisk historia kring en ung superhjälte som inte riktigt förstår sina förmågor än och vad han kan göra med dem. Under de åtta nummer vi får här så brottas Allen med sina krafter och han upptäcker hela tiden nya saker, saker som eventuellt dramatiskt kan påverka tidslinjen. Med andra ord klassiskt the Flash.

I de första numren stöter Allen på en gammal skolkamrat som han trodde var död. Denne visar sig vara en före detta CIA-agent som jagas av Mob Rule, en grupp med kloner. Samtidigt sker en stor EMP-explosion som slår ut all elektricitet i Central City och staden kastas ner i kaos. Men har Flash något med denna explosion att göra eller inte? Kan hans krafter påverka tidsaxeln? Captain Cold är också ute efter The Flash men denna gång av väldigt personliga orsaker och hans verkar spela med andra regler numera.

Om ni har sett ett par säsonger av the Flash borde ni känna er hemma här. Det är klassiskt The Flash skulle jag vilja säga. Barry är en innerst inne en snäll kille som vill använda sina krafter för det goda. Men han kan inte riktigt kontrollera dem vilket leder till oförutsägbara händelser. Och som vanligt försöker Barry rädda alla även om det i sig kan ha katastrofala följder. Men det fungerar också bättre i en serie där man under en längre tid kan bygga ut historien och skapa en mer väl uppbyggd historia. Nu är tv-serie riktigt bra på att ha en kontinuitet men the New 52 Flash är kanske den serie som har lyckats bäst i att skapa en kontinuitet som samtidigt en ny läsare kan hoppa in i och inte känna sig helt borta i.

Jag gillade verkligen Moving Forward mer än jag först trodde jag skulle göra. Jag har länge varit skeptisk till the Flash som serie för den verkar så rörig, många olika varianter och alternativa tidslinjer men New 52 håller det rent och enkelt för mig som läsare. För tillfället i varje kanske skall tilläggas. Det är ändå the Flash vi pratar om.

Så du har sett en massa på Arrowverse och vill nu läsa lite serier om dina favoritkaraktärer. Men var börjar man? Denna recension är ett förslag på var man kan börja läsa the Flash. Serien precis som tv-serien kan vara förvirrande ibland för det är mycket tidresor, olika versioner av the Flash genom åren. Där är the New 52 ett bra avstamp för den som inte har läst något innan. För er som inte vet så var the New 52 DC reboot av hela sitt universum 2011. Man hade en händelse, Flashpoint, och efter det så gjorde man en omstart.…

Review Overview

Betyg

60

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.