The Eye of the Beholder

The Eye of the Beholder en en svensk-italiensk dramathriller som utspelar sig i Göteborg och i den italienska staden Cagliari. Filmens huvudperson Alex arbetar för en organisation som utför beställningsmord runt om i Europa, men han tror att han bara mördar människor som förtjänar det. En kväll efter ett mord blir han sedd av ett vittne, organisationen vill att han ska ta hand om men han tänker skydda sitt vittne. Han blir tilldelad ett större uppdrag med tre offer varav ett av dom befinner sig i hans hemstad Cagliari. Att The Eye of the Beholder utspelar sig just i Göteborg och i Cagliari är ingen slump. Regissören Nicola Camoglio är från Cagliari och bor i Göteborg. Han tycker även att dessa städer är underrepresenterade på filmduken och vill ändra på det. The Eye of the Beholder är regissörens debutfilm och ett väldigt personligt projekt. Filmens handling bygger på det första manuset han skrev som tonåring, ett manus han skrev för att bearbeta traumatiska saker som hänt hans familj. Att filmen är personlig märks, i allt från miljöer till valet av skådespelare. Regissören säger själv att valet av skådespelare från olika bakgrunder och som talar olika språk är resultatet av hans tid i Sverige och hans kärlek för språk. Valet av miljöerna och skådespelarna är inte bara personliga, de ger även filmen större möjligheter att nå en internationell publik. I The Eye of the Beholder talas hela fem språk; italienska, svenska, engelska, franska och spanska. Filmen är gjord av unga filmskapare på en självfinansierad budget och med hjälp av ett crowdfunding projekt. Så förvänta dig ingen blockbuster-produktion, skaparna har skött både marknadsföring, distribution, sponsring och allt arbete själva, verkligen imponerande. Det märks att The Eye of the Beholder är gjord av människor som älskar film, i allt från det filmiska fotot till små detaljer i miljöerna. The Eye of the Beholder kommer ha premiär på Bio Capitol i Göteborg den 2:a och 3:e maj. Så är du i krokarna tycker jag att du ska gå och se den! Filmen kommer även visas på Nice International Film Festival senare i maj och förhoppningen är att den kommer visas i fler svenska städer och i Italien under sommaren. Jag önskar Nicola och hans filmteam all lycka med filmen och hoppas att jag får se mer produktioner framöver.
The Eye of the Beholder en en svensk-italiensk dramathriller som utspelar sig i Göteborg och i den italienska staden Cagliari. Filmens huvudperson Alex arbetar för en organisation som utför beställningsmord runt om i Europa, men han tror att han bara mördar människor som förtjänar det. En kväll efter ett mord blir han sedd av ett vittne, organisationen vill att han ska ta hand om men han tänker skydda sitt vittne. Han blir tilldelad ett större uppdrag med tre offer varav ett av dom befinner sig i hans hemstad Cagliari. Att The Eye of the Beholder utspelar sig just i Göteborg…

Review Overview

Betyg

80

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.