The Apparition

I The Apparition får man följa det sockersöta paret Ben och Kelly vars liv verkar vara perfekt. Det är det inte visar det sig snart för deras hus är besatt av något. Läskigt? Nej, detta är en skräckfilm som glömmer det viktigaste – att skrämmas.

Det söta paret Kelly och Ben flyttar in i ett nybyggt hus och de är så lyckliga. Snart börjar det dock hända saker i deras hus, händelser de inte kan förklara. Dörrar som står öppna, bevakningskameror som går sönder och en stor mögelfläck som växer snabbt. Vi får veta att Ben har hemligheter för Kelly. Han har tidigare deltagit i ockulta experiment och hans flickvän försvann under en seans, bortrövad av en demon. När detta kommer fram ber de en vän som är expert komma och undersöka vad om sker i deras hus. Detta gör kraften i deras hus ännu starkare och de fruktar nu för sina liv.Det finns en hel del bra skräckfilm där ute. De kan vara bra på att skrämmas på helt olika sätt som SAW, Scream, JAWS eller Psycho. Det kan vara stämningen, överraskningar, äckel eller något annat som gör just den skräckisen sevärd för den som gillar genren. När det gäller The Apparitions manusförfattare och regissör Todd Lincoln är min ärliga undran om han någonsin sett en skräckfilm? Han kanske fått genren förklarad för sig någon gång av någon som inte var speciellt bra på att dramatisera eller förmedla det viktiga. Efter den inledande videofilmen som mesigt visar en seans som går fel dröjer det HALVA filmen innan det blir lite läskigt igen. Då är det Ben som kryper i husgrunden och han hör ett underligt ljud bakom sig några gånger. Inget mer än det händer och han är snart ute i dagsljuset igen. Det är några mindre läskiga delar under den sista kvarten men i helhet satt jag och undrade vad Todd hade haft för målgrupp i tankarna när han gjorde filmen, frireligiösa oskulder som aldrig sett något läskigare än Bingolotto? Det finns ingenting i denna film som är det minsta läskigt och den är seg som sirap. Det läskigaste med filmen är omslaget och det bästa är det faktum att den endast är 82 minuter lång. Se den inte – du är varnad!

 

About Roney Lundell

Sthlmare vars puls ökar av Anea, Bladerunner, Caol Ila, Dahlström, England, Fotboll, Gudfadern, Hammarby, iPhone, Japan, KISS, LittleBritain, MontyPython, NewYork, OldBoy, PulpFiction, Qi, Resor, Susanna, ToyStory, USA, Värme, Whisky, X-men, YoungOnes, Zzzz, Åka, Älska, Öl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.