Terminator Resistance

Terminator Resistance är inte ett klassiskt biofilms spel.
Ni vet ett sånt där som släpps samtidigt som filmen har premiär och är väldigt enkelt uppbyggt bara för att sälja lite extra i samband med filmen.

Detta spelet har inget samrörelse med senaste filmen.
Det enda de har gemensamt är att de utspelar sig innan första filmen och i deras universum existerar bara de två första filmerna.

Det är de två filmerna jag sett. Inte för att det direkt hjälpte mig med någon större insyn i spelet mer än att jag förstår upplägget. Vi har skapat robotar som i framtiden försöker utrota mänskligheten genom att skicka tillbaka robotar i tiden.

Spelet känns väldigt klassiskt. Får lite Half Life vibbar. Ett storybaserat spel med en relativt linjär väg att gå. Det finns vissa områden att utforska men de är relativt små och det är snabbt gjort. Så man är snabbt tillbaka på sina uppdrag.

Det finns sidouppdrag här också men det är ett halvhjärtat försök att ge fyllnad till spelet. För sidouppdragen ligger oftast på den linjära vägen till ditt huvuduppdrag. Det tar inga 15-30 minuter för sidouppdragen utan snarare under minuten.

Det finns även mycket dialog för den som vill prata med diverse karaktärer i spelet och få deras bakgrundshistoria. Likt spel som Fallout 3. Något annat som är likt är att du även i detta spelet kan dyrka upp lås på dörrar och kistor.

Du kommer även få viktiga beslut som du måste ta ställning till. Besluten ger en känsla av valfrihet men tycker mig inte se någon direkt skillnad i spelet. Tror endast det påverkar den sammanfattning du får i slutet av spelet.

Frogger, är det du ?

Du kan hacka dörrar och vapensystem till din fördel. För att hacka dessa saker måste du klarar av ett extremt enkelt minispel. Det fungerar exakt som det gamla spelet frogger. Där du som groda skall passera vägen och ta dig hem utan att bli påkörd. Fast grodan är utbytt mot en prick. Det känns väldigt felplacerat men jag hade allt lite kul med detta.

Mörkerkikare med inbyggt wallhack.

I övrigt har man sjukt mycket vapen och ammunition ligger i varje robot du skjuter. Så det går ingen nöd på dig. Du har en mörkerkikare som även ser robotar genom väggar och andra hinder. Så du kan planera din framfart i minsta detalj.

Inte för att det behövs speciellt mycket planering. AI i spelet är av den absolut enklaste sorten. Du behöver verkligen stå still en längre stund för att ens bli träffad.

Det är oftast få fiender. Skulle det vara en större mängd så har du antingen andra soldater med dig eller explosiva tunnor runtom fienderna. Spelet är aldrig svårt eller utmanande.

Den va inte alls låg, den va helt enkelt inte upplåst.

Spelet känns verkligen klassiskt och jag vill gilla det. Det påminner om så många andra gamla spel som man älskar. Problemet är att det är snart 2020 och spelet hör tyvärr hemma i början av 2000-talet.

De missar att guida och förklara viktiga saker. Som att du själv måste låsa upp lås-dyrkningen och inte klassiskt du lär dig längst med vägen.
Det fanns även en del i spelet där jag inte kunde skjuta fienden för det enda vapnet som kunde skada dem hade jag inte ”lärt mig” ännu. Något som blev självklart lite senare när jag upptäckte den uppgraderingsmenyn.

Spelet är extremt stelt och långsamt. Du rör dig som en farbror med rullator.
Söker du tempo är detta spelet inget för dig.

Det som jag störde mig absolut mest på i spelet var vyn. Trots alla inställningar på max, 27tums 4K monitor så kändes spelet som ett förstorat mobilspel. Vill ni prova på känslan ?
Sätt er framför en större tv i ert hem. Gärna 45-55tums.
Placera huvudet ca 10cm från skärmen. Så inzoomad känns bilden.

Det går tydligen att leta upp spelfiler och modifiera dem för att få bättre FOV (Field of view). Det skall dock inte behövas googlas och modifieras spelfiler för något som är standard i dagens spel.

Det tekniska är helt klart det som förstör det mesta för mig.
För den som inte har något mot ett långsamt tempo och en känsla av att spela ett 15år gammalt spel utan någon direkt svårighetsgrad så finns det säkert något att hämta.

En enkel story, bra stämning, musik, platta miljöer och en backstory till Terminator. Spelet har trots allt väldigt positiva omdömen på t.ex. Steam. Dock har jag en känsla av att det främst är spelare som har en förkärlek till Terminator och inte är några direkta ”Hardcore Gamers”.

Förutsatt att du inte kan åka tillbaka i tiden och lägga spelet under julgranen 2003 så tycker jag att du skippar spelet helt.

Terminator Resistance är inte ett klassiskt biofilms spel. Ni vet ett sånt där som släpps samtidigt som filmen har premiär och är väldigt enkelt uppbyggt bara för att sälja lite extra i samband med filmen. Detta spelet har inget samrörelse med senaste filmen. Det enda de har gemensamt är att de utspelar sig innan första filmen och i deras universum existerar bara de två första filmerna. Det är de två filmerna jag sett. Inte för att det direkt hjälpte mig med någon större insyn i spelet mer än att jag förstår upplägget. Vi har skapat robotar som i framtiden försöker…

Review Overview

Betyg

30

About Rickard Eklund

The Cake is a Lie! But i ate it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.