Teenage Mutant Ninja Turtles – Mutants in Manhattan (PS4)

Som 80-talist uppvuxen under 90-talet är det svårt att inte ha en relation till Teenage Mutant Ninja Turtles. Från tidiga spelupplevelser på både NES och SNES till sena filmkvällar med vänner. När jag fick nys om Teenage Mutant Ninja Turtles – Mutants in Manhattan kände jag mig tvungen att prova spelet, om än bara för att få känna mig lite nostalgisk för en stund.

tmnt1

I klassisk Turtles-anda försöker skurkarna Shredder och Krang att ta över världen. Till sin hjälp har de hjärntvättade mutanter som Bebop, Rocksteady, Wingnut och Slash. Med andra ord finns det tillräckligt med bekanta skurkar för att de mest nostalgiska fansen skall bli tillfredsställda. Våra pizzaätande sköldpaddor till vänner är sin klassiska jag. Donatello är tekniknörden, Leonardo är ledare, Michelangelos fokus är pizza och Rafael är bitter. Du får besöka taktoppar, bakgator och kloaker precis som du kan förvänta dig av ett Turtles-spel. Spelets grafik och miljöer är läckra men avskalade. Banorna är dock en aning tomma och inte heller särskilt interaktiva. Istället för att vara sköldpaddor i en levande värld, känns det som att karaktärerna rör sig i en kuliss av dött trä.

Även om sköldpaddornas historia alltid har cirkulerat kring hjältedåd och slagsmål känns storyn i spelet inte särskilt bastant. Det hjälper inte heller att alla karaktärernas röstskådespelare verkar vara totalt oengagerade. Skämten och filmklippen har rätt ton för att vara ett Turtles-spel men engagemanget lyser inte igenom i slutprodukten. Förutom karaktärer och miljöer är det alltså inte särskilt mycket med spelet som får mig att känna mig särskilt nostalgisk eller imponerad. Vi får inte ens det klassiska Turtles-ledmotivet att nynna med i.

tmnt2

Till en början är är slagsmålen i spelet fräcka och underhållande men de blir snabbt repetitiva. De knepiga kameravinklarna och de många karaktärerna gör att det blir svårt att hänga med i allting som händer. I spelet finns det nio banor med lika många bossar, totalt tog det ungefär fem timmar för mig att klara spelet. Under denna korta tiden skall du dessutom hinna gå upp i level och lära sköldpaddorna nya förmågor. Alternativt får du återbesöka samma banor flera gånger eller spela banorna online med vänner för att låsa upp alla kostymer och förmågor. Det skall dock tilläggas att spelet enbart kostar runt 450 kr, vilket är lägre än vad många nya spel kostar till PS4.

tmnt3

När allt kommer omkring måste jag ändå klassa Teenage Mutant Ninja Turtles – Mutants in Manhattan som en besvikelse. Det är större sannolikhet att jag återbesöker sköldpaddorna på NES eller SNES än att jag vill återbesöka detta spelet till PS4. Grafik, karaktärer och miljöer är perfekt för omständigheterna. Tyvärr medför skådespeleriet, storyn och alla de repetitiva elementet att spelet enbart är ett mediokert fightingspel med få motivationer till omspel.

Som 80-talist uppvuxen under 90-talet är det svårt att inte ha en relation till Teenage Mutant Ninja Turtles. Från tidiga spelupplevelser på både NES och SNES till sena filmkvällar med vänner. När jag fick nys om Teenage Mutant Ninja Turtles - Mutants in Manhattan kände jag mig tvungen att prova spelet, om än bara för att få känna mig lite nostalgisk för en stund. I klassisk Turtles-anda försöker skurkarna Shredder och Krang att ta över världen. Till sin hjälp har de hjärntvättade mutanter som Bebop, Rocksteady, Wingnut och Slash. Med andra ord finns det tillräckligt med bekanta skurkar för att de mest nostalgiska fansen skall bli…

Review Overview

Betyg

Betyg

40

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.