Ted 2

bild2

När jag var liten hade jag ett gosedjur som hette Ture. Han var en tiger, och det var min största favorit tills familjens hund bet sönder honom. Han var mysig och full av kärlek. Inte alls någon alkoholdrickande, bong-puffande svordomsmaskin som Ted.

Nallebjörnen Ted har precis gift sig. Plötsligt tar livet en stor vändning. Förhållandet börjar knaka i fogarna. Vad kan då lösa äktenskapsproblemet? Barn naturligtvis. På en adoptionsbyrå får de bakslag. Anledningen är att Ted räknas som ägodel, och saknar mänskliga rättigheter. Vilket också innebär att giftemålet inte längre är godkänt. Inte nog med det så blir han även av med jobbet. Tillsammans med sin bäste vän John (Mark Wahlberg, Boogie Nights) och den nyexaminerade advokaten Samantha (Amanda Seyfried, While We’re Young) försöker nu Ted att få giftemålet och sitt liv tillbaka.

bild4

Filmen är full av underhållande cameos från bland annat Liam Neeson (Run All Night), Morgan Freeman (The Dark Knight Rises) och Jay Leno. Referenser till andra popkulturella ting är många. Bland annat när de tre vännerna hittar ett Marijuana fält och kopierar en scen ur Jurassic Park, samtidigt som dess titelmelodi spelas. Inte nog med det så gottar de ner sig extra mycket i popkulturen genom att besöka Comic Con, där det fokuseras mycket på Transformers, vilket blir lite underhållande med tanke på att vi kan se Mark Wahlberg i den senaste av robotrullarna.

Mark Wahlberg är väl si sådär i rollen som John, medan Amanda Seyfried gör ett bättre jobb. Seth MacFarlane gör riktigt bra röstskådespel som Ted. En av de bättre är Giovanni Ribisi som repriserar sin roll från första filmen som den psykopatiske Donny, som fortfarande vill ha sin Ted.

bild3

Trots att jag inte är stormförtjust i Family Guy, och är inte något stort fan av första Ted, så tycker jag om denna. Jag hade inte alls några höga förväntningar, då jag tycker att första filmen är överdrivet sjuk och galen. Det går för långt, lite för ofta. Men jag blev glatt överraskad av denna. Den har en gnutta dramatik och är, till förvånansvärt stora delar, rätt seriös. Det finns mycket att skratta åt och det går inte över styr. En av få uppföljare som är bättre än sin föregångare!

När jag var liten hade jag ett gosedjur som hette Ture. Han var en tiger, och det var min största favorit tills familjens hund bet sönder honom. Han var mysig och full av kärlek. Inte alls någon alkoholdrickande, bong-puffande svordomsmaskin som Ted. Nallebjörnen Ted har precis gift sig. Plötsligt tar livet en stor vändning. Förhållandet börjar knaka i fogarna. Vad kan då lösa äktenskapsproblemet? Barn naturligtvis. På en adoptionsbyrå får de bakslag. Anledningen är att Ted räknas som ägodel, och saknar mänskliga rättigheter. Vilket också innebär att giftemålet inte längre är godkänt. Inte nog med det så blir han även…

Review Overview

Betyg

60

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.