Tar du platinum i allt?

En kompis till mig fråga just denna fråga eftersom han tyckte att det hade gått lite lång tid sedan jag skrivit om ett spel. Så länge sedan var det väl inte tyckte jag och kollade när jag skrev sist. Sjunde maj. Faktum är att hela bloggen har runt ett inlägg i månaden. Och för någon som hade 700 spel på backloggen är det inte så lovande. Men här kommer en uppdatering och ett svar på frågan.

Nej jag har faktiskt hunnit spela en hel del under våren och början av sommaren. Inte alls så mycket som jag hade tänkt mig men en hel del. Jag har ett par spel som är avklarade men jag har inte hunnit skriva om dem ännu. Texterna kommer ut nu under sommaren. Målet är att ha en text ungefär varannan vecka. Det känns som ett rimligt mål med tanke på hur spelandet går.

Sedan med ett projekt som detta gäller det att ha lite kul också. Att bara sitta och kötta spel efter spel har aldrig varit min grej, då skulle jag tröttna väldigt fort. Så jag försöker att spela det som jag tycker är kul just nu. Det kan ibland vara ett gammalt spel som jag kommer tillbaka till ofta. Därför tänkte jag införa ett segment jag kallar för mellanspel där jag skriver just om dessa spel. Spelen jag återkommer till gång på gång och spelar för nöjes skull mer än något annat. För just nu har jag en period då jag inte spelar något speciellt utan just spelar några spel bara för att ha kul innan jag tar tag i nästa titel.

Ett spel som Assassins Creed: Origins tar en stund att spela igenom

Vad det gäller platinum eller att ta alla trophies i ett spel på PS4 (eller achivements om du spelar Xbox) är det något jag siktar på att göra lite då och då.  Mest för att det är en kul utmaning för mig som spelare. Jag gillar när du skruvar upp svårighetsgraden lite eller tvingas ta omvägar för att hitta föremål. Det där lilla som jag tror bara riktiga gamers kan förstå, när man går den lilla extra biten för något. Men jag tänker inte överdriva. Jag har aldrig varit förtjust i tanken att spela om ett spel flera gånger för att få allting. Då måste det vara ett riktigt bra spel. Eller harva i timmar online för att få några troféer är inte heller riktigt min grej. Men att ta ett par extra timmar för att klara av de sista bitarna är något jag gärna gör.

Och det påverkar såklart denna blogg. Just nu har jag två spela med sikte på platinum, Mafia 2 och Assassins Creed: Origins. Mafia 2 handlar om att städa upp de sista troféerna med Assassins Creed är ett mer långtgående projekt. Jag är nästan klar med handlingen. Nu skall jag ta mig an alla sidouppdrag, hitta allting och så vidare. Men det är mer ett spel jag spelar när andan faller på. Kan gå flera månader mellan spelomgångarna och jag tror inte jag kommer bli klar i år.

Så där har ni det. Planen är texter varannan vecka i framtiden även om det varje gång kanske inte kommer avhandla ett nytt spel.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.