Svenska synden

Viaplays nya dokumentärserie Svenska synden handlar om Berth Miltons uppgång och fall. Och jag ska väl erkänna att jag inte var speciellt insatt i hans historia tidigare, han var bara ett namn man hört. Därför var det väldigt intressant att få en inblick i hans liv. 

Så vem är Berth Milton då? Berth Milton Jr. var majoritetsägare till Private Media Group, en av de ledande tillverkarna och distributörerna av pornografi. Private grundades av hans far, Berth Milton Sr. I början av 1990-talet övertog hans sin fars koncern och expanderade företaget och 1999 noterades det på den amerikanska NASDAQ-börsen. Han var på toppen av sin karriär när han plötsligt blev anklagad för skattefusk och blev krävd på nästan en halv miljard kronor av svenska staten. Samtidigt blir han mordhotad av sin far och anklagad för att ha tvingat kvinnor till sexslaveri.

I den Svenska synden får vi följa Berth på nära håll där han ska försöka bevisa att han är oskyldig till dessa brott. Han berättar en otrolig konspirationsteori där många är misstänkta; hans far, pressen, skatteverket och även kungen. I denna serie i fem delar följer vi Berths kamp att få upprättelse. I sin kamp har han även tagit med sig en advokatfirma från Haparanda och journalisten Thomas Sjöberg. Jag gillar verkligen dokumentären, den är spännande, häpnadsväckande och ganska dyster. Finns på Viaplay.

Bilder och video ©Cision/Viaplay

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.