Street Fighter V: Champions Edition

Street Fighter V är inne på sitt fjärde år. Om vi backar bandet till begynnelsen 2016 så var det en katastrofrelease av spelet. Det var ytterst fattigt med content för casual-spelaren i singelplayer-läget. Anledning då var mest troligt att hinna få ut spelet till Capcoms Pro Tour skulle dra igång under Mars månad. Det ryktades också om att Capcom var nära konkurs efter många dåliga år med mediokra spelsläpp. Tack och lov överlevde Capcom och har efter det varit bland de bästa återigen med rätt riktning på flera spelserier. SFV har också följt samma bana och nu släpps Champions Edition med allt samlat material som tidigare blivit släppt fram till nu. Capcom sade redan 2015 att det skulle räcka med att köpa SFV 2016 för att få alla balansuppdateringar gratis och på så sätt alltid kunna spela online och detta har de hållit sig till, så varför ska man då ha Champions Edition som gammal användare?

Oavsett om du är ny eller inbiten Street fighter-fantast så är champion edition något att titta en närmare titt på för priset det släpps för. Originalspelet släpptes med 16 karaktärer. Denna samling ger dig alla 40 som nu finns tillgängliga. lägg därtill extremt många kostymer, sammanlagt över 200 st olika till alla fighters som gör att du kan hitta ”din” kostym och färg. Alla spelets släppta banor ligger också med i denna samling (utom Pro-tour banorna). Gameplay då? Ja, Street Fighter V:s uppbyggnad är ganska enkel och combos är inte spelets stora grej även om de finns karaktärer med långa avancerade combos så är det inte där det gäller att vara bra för att lyckas. Här blir du belönad genom att läsa din motståndare både offensivt och defensivt. Nytt för år 2020 är en andra V-skill för varje karaktär, en attack eller ett annat verktyg för att göra vissa matchups mer överkomliga och överlag så har de flesta karaktärer fått något som de har nytta av för att överkomma exempelvis Zangiefs mäktiga spinning pile drivers eller Ryus Hadokens.

Efter fyra år med balanseringar så är spelet i ett väldigt bra stadie, det finns fortfarande skillnader på vilka de starkaste karaktärerna är och de svagare, men alla går att vinna med. Capcom har också utlovat en nätkodspatch en vecka efter CE:s release som ska göra att spelet ska flyta bättre och spelarna ska synka med varandra bättre då spelet är baserat på rollback. Communityt har länge klagat på spelets online-del och det var inte fören en moddare som under hösten 2019 fixade en stabilare nätkod som gjorde att Capcom var tvungna att agera för att patcha de som inte riktigt fungerat annars. Enbart denna sak har gjort att intresset bland gamla spelare gjort att de har planer på att återvända inom communityt. Vill det sig väl så kommer du aldrig behöva oroa dig för att hitta motståndare online då PC och PS4-spelare håller sig på samma servrar. Spelet använder sig utav matchmaking så du behöver aldrig vara orolig för att möta Grand Masters eller Diamondspelare tidigt utan du möter alltid folk som har ungefär samma rank som du själv har.

Är du helt grön med fightingspel så är detta bland de enklare att ”plocka upp” och lära sig med en lång historia av nostalgi.

Street Fighter V är inne på sitt fjärde år. Om vi backar bandet till begynnelsen 2016 så var det en katastrofrelease av spelet. Det var ytterst fattigt med content för casual-spelaren i singelplayer-läget. Anledning då var mest troligt att hinna få ut spelet till Capcoms Pro Tour skulle dra igång under Mars månad. Det ryktades också om att Capcom var nära konkurs efter många dåliga år med mediokra spelsläpp. Tack och lov överlevde Capcom och har efter det varit bland de bästa återigen med rätt riktning på flera spelserier. SFV har också följt samma bana och nu släpps Champions Edition…

Review Overview

Betyg

80

About Kenny Nordgren

En nästan värmlänning som sedan hösten 2014 är bosatt i Kungälv utanför Göteborg. Arbetar till vardags som pedagog på en låg- och mellanstadieskola. I ryggsäcken finns fem år på universitet med studier inom filmvetenskap och historia. Dagdrömmer om att inom en överskådlig framtid få chansen att skriva en doktorsavhandling rörande skräckfilm. Gillar förutom film även fotboll, tv-spel, hårdrock och att laga rolig mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.