Streamingtips! Midsommar av Ari Aster

Äntligen finns filmen Midsommar på Netflix

Jag skrev om denna filmen för nästan två år sedan för jag var så förväntansfull, den hade svensk premiär i juli 2019. Något jag tyckte var konstigt för att vi vet ju att midsommar alltid är i juni, men å andra sidan hade det ju varit katastrof och ha premiär på midsommarafton för då hade ingen sett den… Jag såg filmen under sensommaren 2019 och jag blev inte besviken. Och nu finns den äntligen på Netflix, här följer trailer:

MIDSOMMAR | Official Trailer HD | A24

Vår somriga högtid från ett annat perspektiv

Filmen handlar om några amerikanska ungdomar som åker till Sverige för att fira midsommar i Hälsingland. Det börjar väldigt vackert och somrigt men det övergår snart till något mycket värre. Det vi möter är en sekt som tar firandet och sättet att leva på väldigt allvarligt.

Ja, midsommar är ju en av våra viktigaste högtider här i Sverige, men jag kan lova att ni aldrig firat den som Ari Aster visar den, eller jag hoppas verkligen inte det. Så varför fastnade jag för denna filmen innan jag ens sett den, framförallt för att regissören precis gjort Hereditary (2018), en otroligt bra skräckfilm. Han var ganska ny som regissör, och filmen kändes sektliknande och mörk så jag var övertygad om att det skulle bli unikt. Ja det ska väl sägas igen att detta inte är en familjefilm, men en otrolig skildring av midsommar från en amerikansk regissör.

Här kan ni läsa min tidigare text om Midsommar >>

Läs mer om Ari Asters Midsommar på IMDb >>

ипотека подать заявку во все банки

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.