Streamingnyheter vecka 37

Vi har kollat in vad som kommer på streamingtjänsterna HBO Nordic och Netflix denna veckan. Det kommer flera nya serier, nya säsonger och ett helt gäng dokumentärer.

HBO Nordic

10 september: The Deuce, säsong 3
The Deuce handlar om legaliseringen av sexindustrin i New York i början av 1970-talet. Den följer det kaos som skapades när porrindustrin skulle övergå från organiserad brottslighet till accepterade företag. I tredje säsongen har vi landat i 80-talet, VHS slagit igenom, och Aids har börjat uppmärksammas.

12 september: In the shadow of the Towers: Stuyvesant high on 9/11
När tvillingtornen attackerades den 11 september 2001 hade studenter precis börjat dagen på Stuyvesant High School, några kvarter bort. De tidigare eleverna delar med sig av deras unika perspektiv på den tragiska dagen och dess efterdyningar.

12 september: What happened on September 11
Hur förklarar man för barn som inte var födda den 11 september vad som hände egentligen? Filmen är utformad som svar på barns frågor om attackerna och presenterar barn i samtal med överlevande och familjemedlemmar, historiska segment och klassrumsscener som utforskar 9/11 genom konst och poesi.

13 september: Mr Inbetween, säsong 2
Mr Inbetween är en komediserie inspirerad av kultfilmen The Magician och centrerar runt Ray Shoesmith. Ray försöker ha tid med ett nytt förhållande, ta hand om sin familj och sin sjuke bror samtidigt som han jobbar som torped, inte det enklaste…

13 september: Temple, säsong 1
Serien är en brittisk remake på den norska serien Valkyrien från 2017. Temple utspelar sig i London i ett stort övergivet nätverk av tunnlar nära Temple Station, där en kirurg, en olaglig medicinsk klinik för farliga och desperata patienter.

14 september: Room 104, säsong 3
Room 104 utspelar sig på ett typiskt hotellrum på ett typiskt hotell i USA. Rum 104 förändras aldrig, historien bygger på de olika människor som bor där under olika omständigheter och tidsperioder.

Netflix

10 september: Evelyn
Orlando von Einsiedel skildrar sin egen familj när de försöker hantera en förödande förlust i denna dokumentär. När hans bror tog sitt eget liv vid 22, begravde Orlando och hans andra två syskon traumat. Över ett decennium senare gick de ut på en vandringstur och besökte de landskap som Evelyn älskade och började reflektera över hans liv och död.

12 september: The Mind, Explained
The Mind, Explained är en dokumentärserie som undersöker vad som händer med våra sinnen när vi drömmer och har ångest. Serien berättas av Emma Stone.

12 september: The I-Land
Netflix nya serie The I-Land kan vara räddningen för dig som saknat tv-serien Lost. Serien följer tio människors liv efter att de vaknat på en öde ö utan minne om vilka de är eller hur de kommit dit. Och de upptäcker snart att världen de hamnat i är farlig plats på många sätt.

13 september: Unbelievable
Unbelievable är en miniserie i 8 delar baserad på en sann historia. När Marie rapporterar att hon blivit våldtagen och sedan drar tillbaka sin historia börjar två kvinnliga detektiver söka bevis som kan avslöja sanningen.

13 september: Hello, privilege. It’s me, Chelsea
Hello, privilege. It’s me, Chelsea är en dokumentär regisserad av Alex Stapleton med Chelsea Handler i huvudrollen. Chelsea Handler som är en amerikansk komiker, skådespelare, författare och TV-värd undersöker vilka fördelar vita människor har i samhället.

Bilder från HBO och Netflix

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.