Streamingnuggets: Rocketman

Nä, det här var verkligen inget speciellt alls. Måste en person i en biopic likt denna ha trillat av pinn för att det ska bli bra? OK, jag måste medge att jag inte har koll på Elton John alls, men av detta spektakel att döma så verkar han enbart vara en extremt självcentrerad person, så man bryr sig inte om honom.

Bild: Paramount Pictures

Alla andra figurer hinner knappt broderas ut alls utan fastnar i ett karikatyr-tråk-träsk, så man skiter högaktningsfullt i dem med. Vidare är storyn stressigt berättad (utan att vara skojig), ungefär lika subtil som en jumbojet i näsborren samt simmar runt i konfetti, kokain, kalkonfjädrar och STÄNDIGT DESSA rockstjärne-bakfyllescener som man sett otaliga gånger innan, men i andra filmer. Nickade till mot slutet… Många låtar var dock bra! (Inte filmens förtjänst om det behövs påpekas). Slutsats? En pangad ballong.

Streamas just nu på Netflix

About Claes Lindman

En film- och musikentusiast som strävar efter att vara så kreativ som möjligt. Gillar många filmskapare men kanske i synnerhet Stanley Kubrick, Robert Bresson och Aki Kaurismäki. Väljer vilken dag som helst Jan Svankmajers animationer framför allt tänkbar form av CGI. Är vidare helgalen i Twin Peaks och har en soft spot för skräckfilm i största allmänhet. Bästa filmskurken? Clarence Boddicker i Paul Verhoevens Robocop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.