Streamingnuggets: Mullvaden

En när-skiten-träffar-fläkten-med-extra-allt-dokumentär i 2 delar som handlar om en dansk förtidspensionerad kock som ägnar 10 år åt att infiltrera den djupt skurkaktiga regimen Nordkorea och filmar precis ALLT hela tiden.

Bildkälla: SVT

Detta måste vara det absolut sjukaste som har gjorts inom grävande journalistik. Det ena fullständigt makabra avslöjandet efter det andra väller fram, och begreppet ”is i magen” räcker inte till för att beskriva hur infiltratörerna – kocken och en f.d kriminell främlingslegionär som agerar affärsman – lyckas lurka sig in i de allra hemligaste och ondskefullaste hålorna på vår planet. Se den och förundras!

Streamas just nu på SVT Play

About Claes Lindman

En film- och musikentusiast som strävar efter att vara så kreativ som möjligt. Gillar många filmskapare men kanske i synnerhet Stanley Kubrick, Robert Bresson och Aki Kaurismäki. Väljer vilken dag som helst Jan Svankmajers animationer framför allt tänkbar form av CGI. Är vidare helgalen i Twin Peaks och har en soft spot för skräckfilm i största allmänhet. Bästa filmskurken? Clarence Boddicker i Paul Verhoevens Robocop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.