Streamingnuggets: Borat Subsequent Moviefilm

Den genompuckade och djupt antisemitiske reportern från Kazakstan är tillbaka! Borat är en fantastisk karaktär, sannolikt formad efter den kärlekskranke turken Mahir Cagri som på 90-talet gjorde en fjompig hemsida där han bland annat spelade dragspel, ville pussa på alla och skrev att han gillade sex. Leta upp och besök den sidan om ni ej känner till – pinsamt och riktigt skojigt.

Bildkälla: Amazon Prime

”Borat 2” är delvis genial, då Sacha Baron Cohen och nya fyndet Maria Bakalova verkligen visar att de har is i magen i de mest prövade av situationer – men är i överlag en rätt långdragen historia. Problemet är att man försöker infoga en ramhandling om en dotter som ska piffas till och skänkas bort – utöver dolda kameran-inslagen – och den är rätt intetsägande, från start till mål.

Hade man skippat detta helt och endast haft kvar gerilla-filmandet som gör hela Borat-grejen så fantastisk hade jag uppskattat det mer. I synnerhet en scen med en rejält äcklig äldre herre spårar ur totalt och visar på hur vansinnig verkligheten är, och skrattet fastnar verkligen i halsgropen…Nåja. Dolda kameran-delen är som bekant stundvis briljant och på alla sätt mycket avslöjande, allt det andra kunde man ha skippat helt. Slutbetyget får bli ett spretigt ”it is niiiice”, men inte mer.

Streamas just nu på Amazon Prime

About Claes Lindman

En film- och musikentusiast som strävar efter att vara så kreativ som möjligt. Gillar många filmskapare men kanske i synnerhet Stanley Kubrick, Robert Bresson och Aki Kaurismäki. Väljer vilken dag som helst Jan Svankmajers animationer framför allt tänkbar form av CGI. Är vidare helgalen i Twin Peaks och har en soft spot för skräckfilm i största allmänhet. Bästa filmskurken? Clarence Boddicker i Paul Verhoevens Robocop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.