Story of Seasons: Friends of Mineral Town

Att slå på Story of Season på Nintendo Switch är som att komma hem. Allting är bekant och en känsla av mys och trygghet infinner sig snabbt. Är den nya kostymen enbart kosmetisk och hur relevant är spelet år 2020?

Sedan Harvest Moon: Friends of Mineral Town släpptes för ungefär sjutton år sedan har det hunnit komma många spel på temat bondgårdsliv. När det begav sig var jag sexton år gammal och plöjde ner åtskilliga kvällar och lediga helger med att ta hand om djur och odla grödor.

Story of Seasons har återskapats i en helt ny spelmotor. Detta resulterar i att kontrollerna är mindre stela och menyerna något smidigare. Jag är inte helt såld på den enkla 3d-grafiken som inte riktigt fångar originalets charm. Trots detta lyckas spelet ändå hålla sig tillräckligt nära sin handhållna föregångares känsla och atmosfär för att jag skall kunna betrakta mig som nöjd. När du namngivit din karaktär får du odla grödor, sköta djur, fånga fisk, gräva efter mineraler, hugga ved och söka upp din framtida partner.

Ibland alla tävlingsinriktade spel är det skönt med en härlig vardagslunk där du stöter på nya händelser på väg till och från affären för att köpa fler frön att så. I början av spelet får du lägga en del tid på att reda upp gården du har ärvt. Pengarna är begränsade och prioriteringarna du gör påverkar hur mycket tid det tar innan du kan göra nästa stora köp eller uppgradering. Spelet absorberar en med feel good och ger en ständiga morötter för att kämpa vidare på gården.

Story of Seasons vinner på sin enkelhet och sina fina karaktärer. Skalan på spelet är liten men känslorna stora. Med nya djurarter, karaktärer, sädeslag och tidsenliga tillägg som samkönade äktenskap, blir spelet den perfekta blandningen av gammalt och nytt. Ett perfekt varmt och mysigt äventyr att ta med sig in i det kommande höstmörkret.

Att slå på Story of Season på Nintendo Switch är som att komma hem. Allting är bekant och en känsla av mys och trygghet infinner sig snabbt. Är den nya kostymen enbart kosmetisk och hur relevant är spelet år 2020? Sedan Harvest Moon: Friends of Mineral Town släpptes för ungefär sjutton år sedan har det hunnit komma många spel på temat bondgårdsliv. När det begav sig var jag sexton år gammal och plöjde ner åtskilliga kvällar och lediga helger med att ta hand om djur och odla grödor. Story of Seasons har återskapats i en helt ny spelmotor. Detta resulterar…

Review Overview

Betyg

80

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.