Stockholms Filmfestival 2018: Vox Lux

På filmfestivalens näst sista dag valde jag att se Vox Lux. En film som marknadsförs som en film med Natalie Portman och Jude Law. De är förvisso två av mina favoritskådisar men det är inte dom som har huvudrollerna i denna film, det är Raffey Cassidy!
Vox Lux lämnar mig med en känsla jag inte kan beskriva. Filmen tar sin början runt millennieskiftet, där vi ganska snabbt blir inkastade i en skolskjutning, där huvudpersonen Celeste är en av de överlevande. På en minneshögtid efter skolskjutningen sjunger hon en sång, och inom kort är hon America’s new sweetheart. Det är då hon möter Jude Law, som spelar hennes manager, en bra och passande roll för honom.
Filmen är indelad i 4 akter; prolog, två akter och en final. De första två akterna där Raffey Cassidy spelar huvudrollen är otroligt bra. Det är väldigt mycket känslor och avsaknad av känslor. Filmen är väldigt snygg, fotot är fantastiskt och det är ett kul stilgrepp att ta in Willem Dafoe som berättare av historien. I de två sista akterna möter vi den vuxna Celeste som spelas av Natalie Portman, och det är inget fel men det är väldigt mycket fokus på henne.
Eftersom jag tycker att filmen tillhör Raffey Cassidy så avslutar jag med filmens affischbild. De sista två akterna är väldigt känslokalla men med en del roliga inslag och det är välspelat av Natalie Portman. Vox Lux som är Brady Corbets andra spelfilm är en väldigt vacker och välspelad historia. Jag ser framemot att se mer av hans verk framöver och även mer med det unga stjärnskottet Raffey Cassidy.

På filmfestivalens näst sista dag valde jag att se Vox Lux. En film som marknadsförs som en film med Natalie Portman och Jude Law. De är förvisso två av mina favoritskådisar men det är inte dom som har huvudrollerna i denna film, det är Raffey Cassidy! Vox Lux lämnar mig med en känsla jag inte kan beskriva. Filmen tar sin början runt millennieskiftet, där vi ganska snabbt blir inkastade i en skolskjutning, där huvudpersonen Celeste är en av de överlevande. På en minneshögtid efter skolskjutningen sjunger hon en sång, och inom kort är hon America's new sweetheart. Det är då hon…

Review Overview

Betyg

80

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.