”Star Wars: The Rise of Skywalker” VFX Reel visar hur Leia väcktes till liv!

Satt du och såg Star Wars: The Rise of Skywalker och undrade precis hur de kunde få ihop allting? De otroliga varelserna, de episka striderna och de båda Skywalker tvillingar som yngre versioner av sig själva? Dataeffekts-bolaget ILM delade nyligen en exklusiv video (en VFX Reel) där de lyfter fram delar av sitt otroliga arbete. Spoilers för filmen framöver!!!

I inledningen av klippet kan vi se hur de lyckats utnyttja oanvänt material på St den avlidne Carrie Fisher. De kunde ta bilder av Leia gå nervöst bort och måla en helt ny kostym och frisyr på henne.

©Disney

På tal om Leia, för att få tag i bilderna av henne och Luke som vi minns dem i Return of the Jedi, använde ILM specifika bilder av både Fisher och Mark Hamill och målade det i huvudsak över ansiktet på deras stand-in. Det är väldigt freaky. I min meningen lyckas de bättre med att få liv i en yngre Hamill än Fisher, som ser plastig ut.

©Disney

Några andra höjdpunkter ur klippet får vi också lite kuriosa kring sekvenserna. Till exempel: det episka klippen från när alla skepp runt om i hela galaxen kommer för att rädda The Resistance, det var 16 000 skepp och det tog 8,4 miljoner timmars processorer att genomföra det. Galet! Effektteamet var tvungna att skapa (simulera) ett helt nytt CG-vattensystem för sekvensen när Kylo Ren och Reys slåss på ruinerna av Death Star II. Det är såklart otroligt vad de lyckas få till.

©Disney

Anledningen till att ILM delar med sig av det här klippet är för att teamet vill öka sina chanser på att vinna en Oscar för bästa visuella effekter. The Rise of Skywalker är också nominerad för bästa ljudredigering och bästa original musik. Med det outtröttliga arbetet från alla som hjälpte till att leva den här filmen, låt oss hoppas att de kan få en vinst. De tävlar mot Avengers: Endgame, The Lion King, The Irishman och 1917.

Hur mycket tyckte du om effekterna vi såg i The Rise of Skywalker? Är du förvånad över hur de lyckas väcka de döda till liv? Eller tycker du att en del av effekterna tog dig ur filmupplevelsen? Låt oss veta vad ni tycker!

About Rasmus Tirzitis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.