Snobben – Dröm stort

Snobben – Dröm stort handlar om Charlie Browns önskan att vinna den nya tjejens hjärta. Han gör allt för bli en vinnare. Charlie Browns image är som bekant att vara den evige förloraren. Parallellt drömmer Snobben om en pilottjej med rosa hår.

snobben 2

The Peanuts Movie, filmen om Karl och hans hund Snobben heter på svenska Dröm stort och kom till Sverige i slutet av 2015. Charles M Schulz serie ”Snobben” (1950–2000) är en klassiker. Serien började som strips i dagstidningar och blev första dagstidningsserien att ges ut i bokform. Med tiden utvecklade Schulz huvudfigurerna och de fick levande och underfundiga personligheter, samtidigt som den lilla beaglen Snobben fick en alltmer central position. Han fick tankeförmåga och 1958 reste han sig för första gången på bakbenen, och i samband med detta började han snart utveckla det rika fantasiliv som bidrog till seriens enorma genomslag på 1960-talet. The Peanuts Movie är den första biofilmen med Schulz figurer.

Snobbens dagdrömmar och flygturer tar en aning för stor plats. Frågan är om yngre och nya tittare förstår vad Snobben gör. Filmens historia bygger en hel del på att åskådarna har förkunskaper. Animeringen av Schulz figurer är som förväntat mycket välgjorda och en del av tricksen från de tecknade seriefigurerna är bevarade. Det syns bland annat på hur ögon och ögonbryn tecknas. Allt är sig likt från serierna. Det är trivsamt att känna igen sig men själv hade jag önskat att 20th Century Fox hade försökt sig på att göra något nytt.

snobben 1

Jag ger betyget 3 eftersom både animering och filmens innehåll kör säkert med samma gamla tecknade figurer och samma gamla berättelser. Jag hade önskat mig något nytt, att filmens manusförfattare Craig M Schultz och regissör Steve Martino hade tagit ut svängarna lite mer.

 

Snobben - Dröm stort handlar om Charlie Browns önskan att vinna den nya tjejens hjärta. Han gör allt för bli en vinnare. Charlie Browns image är som bekant att vara den evige förloraren. Parallellt drömmer Snobben om en pilottjej med rosa hår. The Peanuts Movie, filmen om Karl och hans hund Snobben heter på svenska Dröm stort och kom till Sverige i slutet av 2015. Charles M Schulz serie ”Snobben” (1950–2000) är en klassiker. Serien började som strips i dagstidningar och blev första dagstidningsserien att ges ut i bokform. Med tiden utvecklade Schulz huvudfigurerna och de fick levande och underfundiga…

Review Overview

Betyg

60

About Lena Mq

Jag är bibliotekarie och gillar kopplingen mellan film och litteratur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.