Skräck på bio

Har du svårt att få nog av skräckfilm? Vad passar då bättre än ett biobesök när vi har en Halloween-vecka och Allhelgonahelgen nalkas? Denna veckan kan du se både klassiker och nya bekantskaper på bio. Vilka filmer är du sugen på att se?

Idag (31 oktober) visar utvalda biografer klassikerna Suspiria och The Shining. Om du inte har sett Argentos eller Kubricks skräckklassiker har du alltså möjlighet att se dessa på bio idag. Det finns säkert även några av våra läsare som har sett filmerna som vill ta chansen att se dem igen.

Det hade nyligen premiär, en ny version av Stephen Kings klassiska skräckroman om den mordiska varelsen som väljer att se ut som en clown. Igår publicerade vi en krönika av Stefan där han jämför gamla tv-filmen med årets nyupplaga. Han menar att båda versionerna har sin charm. Har ni sett nya versionen? Vilken tycker ni är bäst?

Happy death day är en annan skräckis som hade premiär 20:e oktober. En berättelse om en universitetsstudent som tvingas uppleva sin dödsdag om och om igen tills hon upptäcker sin mördares identitet.

Sist men inte minst har vi Jigsaw som har premiär idag. Åttonde delen i den, av vissa, hyllade skräckfilmsserien Saw. När kroppar börjar dyka upp överallt i en stad pekar allt på att mördaren Jigsaw har återvänt. Enda problemet? Han dog för tio år sedan…

Alla ovanstående filmer finns se på bio denna veckan. Vi hoppas att någon av alla filmerna kan falla dig i smaken. Återvänd gärna och berätta vilka du har sett samt vad du tyckte. Vi önskar er en kuslig Halloween- och Allhelgonavecka!

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.