Skådespelerskan Alexandra Alegren om ”Huset vid skogens slut”

”Huset vid skogens slut” är en ny svensk independent-rysare som är regisserad av Jonathan Katzeffs och släpps på streaming den 23 mars.

Kolla in trailern:

HUSET VID SKOGENS SLUT
Releasedatum: 23 mars 2020
Regi: Jonathan Katzeff
Manus: Jonathan Katzeff
Medverkande: Alexandra Alegren, Andrea Larsdotter, Maria Grip and Minna Treutiger m fl.
Genre: Psykologisk Skräck
Land: Sverige
Längd: 90min

Synopsis: Efter att Astrid blivit attackerad i sitt hem av en inbrottstjuv söker hon skydd och återhämtning i familjens sommarhus. I huset väntar hennes syster Louise och deras mamma Stina. Men allt är inte som det ska och den trygga återföreningen som Astrid hoppats på blir snart en mardröm när förövaren dyker upp vid sommarstugan tillsammans med flera andra. Det som till en början verkar som ett hemfridsbrott utvecklar sig till något mycket mörkare och mer surrealistiskt.

Vi har inför releasen fått intervju en av filmens huvudroller Astrid spelad av Alexandra Alegren.

Alexandra Alegren som Astrid


Hej Alexandra!
Presentera dig kort för våra läsare, vem du är och vad du gör.


Jag heter Alexandra Alegren och jobbar som skådespelare och producent. Driver ett litet produktionsbolag och jobbar extra i butik varannan helg.

Vilka filmer har du som inspiration eller favorit i genren?

Ja du hahaha. Jag är ju livrädd för skräck så svaret blir ingen. Jag önskar att jag kunde se skräckfilm för det är en så speciell genre men jag är för mesig. Jag skriker högt varje gång jag ser denna film, trots att det är jag själv som spelar och jag vet exakt vad som kommer hända. Så himla ironiskt och komiskt. Jag var givetvis även skiträdd under inspelning. Jag vågade inte gå på toaletten själv för vi filmade natt och det var ett utedass… haha jösses.

Hur blev du involverad i ”Huset vid skogens slut”?

Rollen skrevs med en känd skådespelerska i åtanke men det visade sig att hon hade ett annat projekt när denna film väl skulle göras. De letade en ny huvudroll och jag gjorde runt 10 provfilmningar för rollen då det var många som skulle säga sitt och vi skulle hitta rätt motspelare också, det var en lång och rolig process. Men jag och regissören klickade direkt, vi har samma humor. Han brukar alltid påminna mig om att jag kom in skrikandes av skräck på första provfilmningen för att jag hade råkat äta rå kyckling precis innan, jag hade suttit och ätit en färdigsallad i parken utanför provfilmningen och var helt uppspelt och trodde jag skulle få salmonella. Och kanske var det där han såg att jag var trovärdig som livrädd hahaha.

Vad kan du berätta om karaktären du spelar?

Hon är naiv och envis och skjuter hellre bort sina känslor än att ta tag i sina problem. Men jävlar vilken resa hon går igenom. Hon blir en ofrivillig krigare. När hon inser att hon är ensam och INGEN kan hjälpa henne så finns det bara en utväg, att haffa en kniv och en yxa och slåss. Det blir inte så mycket kvar av den där naiva tjejen..

Vad minns du starkast från inspelningen?

Att jag gick runt och spelade (och ibland var det på riktigt också) rädd så mycket att jag hyperventilerade och tappade balansen haha. Vi filmade natt i tre veckor och samtidigt hade jag ett heltidsjobb om dagarna och spelade på Stadsteatern på kvällarna. Så både sömnbrist och syrebrist bidrog till att jag på inspelning tänkte hur fan vet jag om jag ens spelar ok här? Var jag ens vid medvetande eller svimmade jag av i den scenen? Haha! Det var den största fysiska utmaningen jag någonsin varit med om under en inspelning. Lägg sedan till manuset som blir enormt invecklat mot slutet – det var den mest intellektuella utmaning jag haft som skådespelerska. Så summan av vad jag minns är alltså att det är den mest fysiskt och intellektuellt utmanande roll jag spelat. Och sånt fullkomligt älskar jag! Det kändes aldrig jobbigt eller eländigt, för jag älskar rollen och teamet! Vi hade det så enormt roligt och var så sammansvetsade. Alla brann passionerat för att göra film. Det var hårt jobb och total dedikation.

Vilken känsla kommer folk som ser filmen att bli lämnade med?

De kommer bli förvånade över det oväntade slutet…

Vad har du på gång härnäst?

Som skådespelerska har jag några roller i färdiginspelade serier som har premiär i vår. Jag har ingen mer inspelning planerad så jag hoppas och längtar till många provfilmningar! Som producent har jag skrivit en komediserie med min kompis Urban som vi ska pitcha för stora produktionsbolag samt så skriver jag på en långfilm som jag vill regissera.

Tack!

Huset vid skogens slut finns att streama den 23 mars.

About Rasmus Tirzitis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.