Scouts Guide to the Zombie Apocalypse

SCOUTS VS. ZOMBIESKommer ni ihåg när det kändes fräscht med en zombiefilm? Knappt jag gör det heller, de sista femton åren har genren fullkomligt exploderat. Nu är det zombies på bio, på tv, överallt. Och det är inte bara skräck nu är det dramer och komedier också. Där Shaun of the Dead plöjde ny mark 2004 finns det nu en uppsjö av mer eller mindre roliga komedier med zombietema.

Scouts guide to the zombie apocalypse bestämmer sig för att köra med korkad och smaklös humor och på sätt vinna sin publik. Och det fungerar till viss del så länge man är inställd på vad som väntar. Tre unga grabbar som råkar vara scouter blir kvar i en stad som drabbas av en zombieepedemi. Tillsammans med en strippa bestämmer de sig för att rensa upp i staden och hitta den ene grabbens syster innan det är försent. Det är hela handlingen i ett nötskal och det blir aldrig mer kreativt än så.SCOUTS VS. ZOMBIES

Det finns en mall som alla filmer av denna typ använder sig av och Scouts guide to the zombie apocalypse avviker inte en tum. Pliktskyldigt bokas alla klichéer av en för en innan filmen är slut. Därmed inte sagt att det är dåligt. Detta är inte den typ av film man ser för sin kreativitet utan för att ha kul. Och tycker man att personer som håller fast i zombiesnoppar för att inte falla är roligt, grattis detta är filmen för dig! Väldigt ”ungdomlig” humor och många skämt som träffar under bältet. Samtidigt gjort med glimten i ögat, man vet att man håller på att fånar sig och gör det mer bravur.

För så är det, är smaklös humor din kopp av te är detta filmen för dig. Regissören Christopher B. Landon tar ut alla svängar han kan och de unga skådespelarna är med på alla noter. Det spelas över och alla verkade ha väldigt roligt när de gjorde filmen. Samtidigt har jag det också när jag ser filmen, det går liksom inte att falla för det hela har en viss charm. Det är inte bra men det är mer skratt än många rena komedier jag sett de sista åren. Sedan har filmen Arnolds son Patrick Schwarzenegger och en före detta Oscarsvinnare i form av Cloris Leachman (bästa kvinnliga bi-roll The Last Picture Show). Bara en sådan sak!

Kommer ni ihåg när det kändes fräscht med en zombiefilm? Knappt jag gör det heller, de sista femton åren har genren fullkomligt exploderat. Nu är det zombies på bio, på tv, överallt. Och det är inte bara skräck nu är det dramer och komedier också. Där Shaun of the Dead plöjde ny mark 2004 finns det nu en uppsjö av mer eller mindre roliga komedier med zombietema. Scouts guide to the zombie apocalypse bestämmer sig för att köra med korkad och smaklös humor och på sätt vinna sin publik. Och det fungerar till viss del så länge man är inställd på vad…

Review Overview

Betyg

60

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.