Scary Movie 5 vs. A Haunted House

Då jag efter min recension av Paranormal Movie: 30 Nights with the Devil Inside the Girl with the Dragon Tattoo bestämde mig för att aldrig mer recensera en parodi på Paranormal Activity, ställde jag istället två nya filmer mot varandra. Vinnaren av Scary Movie 5 och A Haunted House i varje kategori fetmarkeras.

Versus 01

Tagline:
Scary Movie 5 med ”Evil is coming. Bring protection.”. Den förstår jag i alla fall till skillnad från A Haunted Houses “This S*%! ain’t paranormal.” då skiten onekligen är det.

Handling:
A Haunted House vinner på att den håller sig till Paranormal Activity-filmerna medan Scary Movie 5 även inkluderar Mama, Black Swan, Evil Dead samt superläskiga Inception och Apornas planet: (r)Evolution i ramhandlingen.

Versus 02

Kändisar:
Scary Movie 5. Charlie Sheen och Lindsay Lohan i en relativt rolig hemsexvideoinspelning slår lite högre än Cedric the Entertainer som djävulsutdrivande präst.

Huvudrollsinnehavare:
Marlon Wayans är visserligen inte snyggare, men bra mycket roligare än Ashley Tisdale. A Haunted House.

Versus 03

Överlägsen biroll:
Molly Shannon är jätterolig som en åldrande balettdansös i Scary Movie 5 medan Nick Swardson bara är rolig som homosexuellt medium i den andra filmen.

Oväntad cameoroll:
Usher som dansande vaktmästare i Scary Movie 5 mot ingen i The Haunted House.

Versus 04

Osmakliga skämt:
Scary Movie 5:s brinnande bebis är roligare än A Haunted Houses skämt om hemlösa.

Kiss- och bajshumor:
Det är mycket roligare när Bob kissar i hörnet och tas för att vara besatt i A Haunted House än när flickan Lily stoppar en glasspinne i fel hål och svimmar av doften i Scary Movie 5.

Knashumor:
Poolpartyt endast med rengöringsrobotar i Scary Movie 5 må vara knasigare, men fläkten från Paranormal Activity 3 parodieras lysande i A Haunted House.

Versus 05

Sexhumor:
De två krockande tunnlarna som symboliserar lesbiskt sex i Scary Movie 5 är lite roligare än när Wayans har avancerat sex med sina gosedjur i A Haunted House.

Snyggast specialeffekter:
Även om apan Caesar i dräkt är trevligare än originalets datoranimerade Caesar, vinner A Haunted House på att ha lagt ner lika mycket energi på effekterna som i originalen.

Skämtfrekvens:
Scary Movie 5, men då det knappast är till det bättre vinner A Haunted House.

Versus 06

Skräck:
A Haunted House är så pass lik filmerna den parodierar och har så pass långt mellan skämten att den nästan blir läskig ibland.

Koppling till Scary Movie 1:
Marlon Wayans ligger bakom manus och skådespelar i A Haunted House, precis som i första Scary Movie.

Eftertexter:
Scary Movie 5. Mer Molly Shannon!

Versus 07

Segrare:
Scary Movie 5 samlar ihop 7 skräpfenixar men A Haunted House vinner med sina 8 skräpfenixar!


 

About Rikard Eriksson

Vacker som en dag och analyserar filmer ned på hink-och-spade-nivå. Jag är recensenten som aldrig skulle tveka på att röja en viktig reflektion ur världen om den hamnar mitt emellan två meningar som rimmar. Filmer jag tycker om att se är inte det välpolerade biojunket, utan de kanske är lite trubbiga i kanterna… eller bara trubbiga.

One comment

  1. Scary Movie 5 är en riktig icke rolig skitfilm medan A Haunted House tycker jag var aprolig, garvade så gott som igenom hela filmen, lätt den bästa parodifilmen på många år..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.