Roccat Kone Pure Ultra

När det gäller spelmöss finns det en trend att göra så lätta möss som möjligt. Tanken är väl att du skall kunna få bättre precision med något som inte är så ligger så tungt i handen. Själv har jag alltid varit tvärtom. Jag gillar när det är lite tyngd när jag spelar. Men så fick jag chansen att prova Roccats Kone Pure Ultra som väger endast 66 gram.

Designen är lite annorlunda mot vad jag är van vid. Kone Pure Ultra har en skåra på vänster sida där tummen kan vila. Först var det lite ovant men efter ett tag ganska skönt att ha fingret där. Annars ser musen ut som de flesta. Två knappar på vänster sida, ett scrollhjul samt en plus och minus-knapp för att styra DPI. Och Roccat har gjort denna för högerhänta, det fungerar dåligt att använda den mest vänsterhand. Många lätta möss gör det tydligt genom att göra hål i ytterhöljet men Roccat har istället valt att hålla en snygg design och skära ner på materialet inne i musen.

Så hur fungerar det? Jo det fungerar bra, jag vet inte om jag upplever någon större skillnad när jag spelare mot deras Roccat Kain men Kone Pure Ultra är en skön mus att hålla i handen och det flyter på bra när jag spelar. En sak som störde mig dock var att Roccat har valt att köra med plast istället för med någon meshmaterial på sladden. Det gör att en känns sladdrig och följer med på ett annat sätt. En lite sak men det störde mig.

Även här får du tillgång till deras programvara Swarm som jag måste säga är bland det bästa som jag använt för en mus. Mängden inställningsmöjligheter är imponerande och att kunna ställa in vilken DPI jag vill ha själv är verkligen något jag uppskattar. Dock har Kone Pure Ultra lite för få knappar för att det skall vara lönt att programmera dem.

Efter ett par timmar med Pure Ultra måste jag säga att jag uppskattar den väldigt mycket, det är en smidig mus att hålla i handen och jag lärde mig ganska snabbt att trivas med den lätta vikten. Jag föredrar nog fortfarande deras Kain 120 Aimo men detta var helt klart en positiv upplevelse.

När det gäller spelmöss finns det en trend att göra så lätta möss som möjligt. Tanken är väl att du skall kunna få bättre precision med något som inte är så ligger så tungt i handen. Själv har jag alltid varit tvärtom. Jag gillar när det är lite tyngd när jag spelar. Men så fick jag chansen att prova Roccats Kone Pure Ultra som väger endast 66 gram. Designen är lite annorlunda mot vad jag är van vid. Kone Pure Ultra har en skåra på vänster sida där tummen kan vila. Först var det lite ovant men efter ett tag…

Review Overview

Betyg

70

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.