Ring of Death

Jag är inte särskilt förtjust i MMA och jag gillar verkligen inte wrestling. Däremot älskar jag kampsportsturneringar på film. Det är väl därför jag överhuvudtaget tittar två gånger åt en film som Ring of Death. Titta två gånger på själva filmen kan jag svära på att jag aldrig kommer göra.

8a9896cdb380035b996d1416178f9655

FBI-agenten Steve James (Derek Webster från Flight of the Living Dead) finner det märkligt att det, något överdrivet, stupar en intern i kvarten på fängelset som drivs av Warden Carl Golan (Stacy Keach). Steve identifierar sin forna poliskollega Burke Wyatt (Johnny Messner från Tears of the Sun), avstängd av efter att han använt sig av överdrivet våld mot en pedofil, som perfekt för att låsas in på fängelset under täckmantel. Efter att ha övertygats med ett jobb inom FBI och en slant som räcker för att hans dotter och ex-fru ska kunna bo kvar i deras ex-hus, är han med. Väl på insidan upptäcker han snart att det inte är scharlakansfeber eller polio som dödar fängelsekunderna, utan en kampsportstävling till döden. Då stora pengar spelas på matcherna är riskerna för Burke betydligt större än bara de han utsätts för i buren.

photo-Ring-of-Death-2008-1

Ring of Death är en sådan där film som förutom att den är dålig på alla sätt, även är väldigt lätt att hata. Spike TV som låtit producera filmen är den grabbiga kabelkanalen som bland annat introducerade The Ultimate Fighting Championship för den stora massan. De är givetvis inte sena att, förutom att passa på att slå ihjäl så många som möjligt, visa så många jättelika silikonbröst som möjligt. Våldet får passera i en sådan här film, men jag vill inte tvingas gå på strippklubb, för precis så plastigt och påfluget är det här. Om det är något Spike TV borde förstå sig på är det kampsport, men om någon av skådespelarna kan slåss försvinner det i Bradford Mays (mannen bakom de totalt osebara Darkman-uppföljarna) urtrista regi. Dessutom är det inget turneringsupplägg utan separata promotade matcher – som i verkligen alltså. Urtrist.

photo-Ring-of-Death-2008-2

Om det finns ett uttryck att tänka innanför boxen så får man säga att filmmakarna gjort detta när de anlitade Stacy Keach för att spela fängelsechef. Någon som inte har Prison Break i färskt minne? Det är lite kul att han har ett blint öga, men detta är ju en jättekonstig film för honom att vara med i. Jag vill ju minnas honom från filmer som American History X och Lift med döden, men det vill tydligen inte han. Johnny Messner kan inte sälja filmen med sitt namn och han kan verkligen inte sälja den med sitt agerande. Tråkig, tråkig, tråkig människa. Ring of Death vill nog gärna vara Death Warrant men Spike TV ville knappast betala för en potentiell ny Jean-Claude Van Damme. Ring of Death är en supereländig film så – undvik!

About Rikard Eriksson

Vacker som en dag och analyserar filmer ned på hink-och-spade-nivå. Jag är recensenten som aldrig skulle tveka på att röja en viktig reflektion ur världen om den hamnar mitt emellan två meningar som rimmar. Filmer jag tycker om att se är inte det välpolerade biojunket, utan de kanske är lite trubbiga i kanterna… eller bara trubbiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.