Regissören David F. Sandberg har gjort det igen!

I mars skrev vi om den svenska regissören David F. Sandbergs nya kortfilm Shadowed . Nu är han tillbaka med ytterligare en skräckfilm – Not Alone in Here.

Filmen handlar om en kvinna som misstänker att hon inte är ensam hemma i sitt hus. Kvinnan spelas i vanlig ordning av Lotta Losten (regissörens fru), som här får mer speltid än i Sandbergs tidigare kortfilmer.

En sak jag älskar med de här kortfilmerna är att det inte spenderas någon tid med att försöka förklara varför de övernaturliga sakerna sker. Jag kan lätt bli irriterad på skräckfilmer där monstret/spöket/entiteten får en för utförlig backstory. Babadook (2014) och It Follows (2014) (och till viss del Annihilation(2018)) lyckas skrämma för att filmerna lämnas så pass mycket osagt. Publiken måste ta reda på egen hand vad de är, var de kommer ifrån, vad de vill ha och vad de tematiska för karaktärerna / berättelsen är. En av Sandbergs mest träffsäkra berättarknep är hans sätt att skrämma i enkla och vardagliga situationer som vi alla kan relatera till.

About Rasmus Tirzitis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.