PREMIÄR: Sci-Fi kortfilmen THE SHIFT

The Shift är en svensk animerad science fiction-kortfilm. Den är 2D-animerade tar oss till en framtid där robotar har gjort mänskligheten arbetslös. Vi har intervjuat skaparen, illustratören och animatören Johan Samuelsson för att prata om hans prisbelönta film som nu finns att se i sin helhet på Youtube.

Filmen finns nu att se på Youtube:

Först och främst kan vi börja med – hur känns det? Kortfilmen The Shift är klar och finns att se?
-Fantastiskt! Jag är riktigt nöjd med att jag haft tålamod och färdigställde projektet under en så lång tid.

Senast vi pratades vid var du mitt i din Kickstarter-kampanj för The Shift, och hade större delen av arbetet framför dig. Hur har ditt senaste år varit?
-Man kan säga att isolering inte har varit något problem för mig. Till vardags jobbar jag som Motion designer, så med detta sidoprojektet har det blivit många timmar framför datorn. Men det har varit grymt kul att jobba med!

Filmen är helt utan dialog, så musik och ljud får ta större plats, berätta vad var det som fick dig att vilja ta till den här berättar tekniken?
-Utan att avslöja för mycket, så har huvudkaraktären inte speciellt många att prata med… Jag kommer från Motion Design reklamvärlden så jag har inte jobbat så mycket med dialog tidigare, och är van vid att visuellt förklara handlingen ändå. Jag gillar också att ge hintar och ledtrådar med hjälp av musik och ljud, som jag hoppas gör att tittaren kan gå tillbaka och titta och lyssna en gång till.

Vad är du mest nöjd med i filmen?
-Jag är nöjd med de områden jag utvecklats som filmskapare, Illustratör och animatör. Att jag haft tålamod och färdigställt projektet även om det många gånger funnits anledning att inte göra det. Samt de kontakter, och samarbeten jag etablerat under projektets gång.

Kan du berätta någon anekdot eller ”easter egg” kring filmen?
-Peter Lam, som jobbat med musiken till the animerade Star Wars serierna på Disney+ har gjort musiken till The Shift. Jag är ett stort Star Wars fan, och har hämtat mycket inspiration därifrån, så förstår fortfarande inte riktigt att han kontaktade mig.

Vilken är den största lärdomen du tar med dig från den här filmen?
-Att jag kanske inte behöver göra allting själv nästa gång. För framtida projekt kommer jag försöka sammarbeta med fler människor. Av olika anledningar blev det tillslut så att jag gjorde allt det visuella själv, och tog bara hjälp med musik och ljudläggning.

Om du fick chansen att göra en remake på en klassiker, vilken skulle du vilja göra?
-Göra om The Hobbit filmerna till en film. *skratt* Kommer ihåg att jag var otroligt taggad på The Hobbit. Men i de som gjordes 2012, så tyckte jag tonen var för humorist. Många sekvenser kändes för utdragna och storslagna. Hade gärna sett en kortare tolkning som i boken.

Finns det någon bok som du skulle vilja se filmatiserad?
-DUNE av Frank Herbert – Den kommer till och med i slutet av detta året tror jag.

Berätta, vad händer nu med filmen och vad är dina framtidsplaner?
-Jag hoppas på att få jobba vidare med denna typen av projekt. Det är något unikt med att jobba på något som är ens helt eget, och som man märker när man sett filmen, så är det bara en liten inblick till världen som skapats i The Shift. Pitchen för en fortsättning finns redo…

Som uppmaning tänker jag att folk gärna får dela filmen vidare på sina sociala medier och med folk som kan tänkas vara intresserade. Jag hoppas på att så många som möjligt ska se den. Men även att många filmindustri människor ska se den som man potentiellt skulle kunna hitta samarbeta med för uppföljare eller andra framtida projekt.

Om du är nyfiken på fler uppdateringar och Behind the Scenes från The Shift finns det på the_shift_film på Instagram och Johans hemsida: www.jesamuelsson.com

https://loans-cash.net/

About Rasmus Tirzitis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.