PowerA Enhanced Wired Controller

Så här 2021 känns en handkontroll till en Xbox med sladd som ett synnerligen onödigt val. Men för halva priset jämför med Xbox handkontroll kanske det är intressant. Och Power A utlovar en förbättrad spelupplevelse med avancerade spelknappar på baksidan som skall underlätta och möjligheter att programmera knappar. Så jag bestämde mig för att prova.

Playstation 4 och nu Xbox Series X är de bästa handkontroll jag har använt i mitt liv så det är en tuff uppgift som Power A har att övertyga mig om att denna kontroll är värd sina pengar. Så jag fick en kontroll som var ungefär lika stora som originalet och låg bra i handen. Den har en matt yta som gör att dina händer inte skall glida på den och det fungerar relativt bra men samtidigt fick jag en lite plastig känsla av den. Men det spelar inte så stor roll så länge den fungerar bra när du spelar.

Och här har jag inte mycket klagomål. Detta är i princip en kopia av Xbox handkontroll och allting fungerar bra. Knapparna har bra respons och även under intensiva spel med många strider kändes det aldrig som det var lagg eller dålig respons från handkontrollen. En del säger att du till och med får bättre responstid då signalen går via tråd men jag han inte påstå att jag märker någon skillnad.

Sedan har vi extra knapparna, på baksidan ungefär där ringfingret vilar finns två knappar som kallas Advanced Gaming (AG) och går att programmera. För mig som aldrig gillat att ha både triggers och bumpers och ha två fingrar på dessa när jag spela var det skönt att styra om bumpers till AG istället även om det tog tid att vänja sig och det var lätta att trycka på dem av misstag. Det finnas även en knapp på framsidan för att styra volym och ljud om man kopplar in ett headset via handkontrollen men eftersom jag aldrig gör det fann jag ingen större nytta med denna. Kabeln är över två meter lång så jag kunde sitta bekvämt i soffan och använda handkontrollen.

Power A är ingen dålig handkontroll. Den är bra, stabil och fungerar. Och för runt 35 Euro på nätet kan det vara en bra investering för dig som vill ha en extra handkontroll och inte vill lägga ut 700 kronor på en till originalhandkontroll. Framför allt för barnfamiljer kan detta vara en smart investering.  

Så här 2021 känns en handkontroll till en Xbox med sladd som ett synnerligen onödigt val. Men för halva priset jämför med Xbox handkontroll kanske det är intressant. Och Power A utlovar en förbättrad spelupplevelse med avancerade spelknappar på baksidan som skall underlätta och möjligheter att programmera knappar. Så jag bestämde mig för att prova. Playstation 4 och nu Xbox Series X är de bästa handkontroll jag har använt i mitt liv så det är en tuff uppgift som Power A har att övertyga mig om att denna kontroll är värd sina pengar. Så jag fick en kontroll som var…

Review Overview

Betyg

60

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.