Polar

Netflix nya film Polar, som hade premiär igår den 25 januari, är en adaption av Dark Horse grafiska action noir-serier Polar: Came from the cold av Víctor Santos. I Polar möter vi världens främsta lönnmördare Duncan Vizla a.k.a The Black Kaiser som snart ska gå i pension. Men hans arbetsgivare Mr. Blut vill inte betala ut pension och har därför andra planer för Duncan.

Polar är regisserad av Jonas Åkerlund vilket jag reagerade på, då han ju är mest känd för att producera musikvideor. Men det fanns nog en tanke bakom det, då filmen är en adaption av en grafisk serie så passar det ju ganska bra. Då jag inte läst originalserien så har jag inget att jämföra med, men visuellt är den helt ok, dom har lyckats med att få in seriekänslan i filmen.

Personligen har jag lite svårt för denna genre så jag är kanske inte rätt person att bedöma den. Samtidigt vet jag inte vilken känsla den grafiska serien ger. Emellanåt var det svårt att veta om det var en komedi eller action men det kanske är så det ursprungliga verket är tänkt. Och jag gillar den ganska knasiga seriekänslan som den ger men balansen är lite ojämn.

Filmen är välspelad, framförallt av Mads Mikkelsen och Vanessa Hudgens men den hänger inte riktigt ihop. Personligen tror jag Polar hade gjort sig bättre som tv-serie, då hade man kunnat få lära känna de olika karaktärerna bättre och skapat en mer sammanhållen historia. Filmen vill mycket men resulterar i ett stressat hopkok av Sin City, Charlies Änglar, Kill Bill och någon Jason Statham film. Men som sagt, det är bara min åsikt.

Netflix nya film Polar, som hade premiär igår den 25 januari, är en adaption av Dark Horse grafiska action noir-serier Polar: Came from the cold av Víctor Santos. I Polar möter vi världens främsta lönnmördare Duncan Vizla a.k.a The Black Kaiser som snart ska gå i pension. Men hans arbetsgivare Mr. Blut vill inte betala ut pension och har därför andra planer för Duncan. Polar är regisserad av Jonas Åkerlund vilket jag reagerade på, då han ju är mest känd för att producera musikvideor. Men det fanns nog en tanke bakom det, då filmen är en adaption av en grafisk…

Review Overview

Betyg

60

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.