Plus-Plus: Go! & Learn to build

Plus-Plus är det danska leksaksvarumärket som infiltrerat både svenska hem och förskolor under 2000-talet. Trots att leksaken är en ny bekantskap för många, har dessa mångsidiga plastbitarna funnits enda sedan sedan 80-talet. Plus-Plus nya ”Plus-Plus GO!” har blivit utsedd till årets byggleksak av den amerikanska organisationen Astra och nu har vi fått två av företagets senaste boxar att titta närmare på. En med de större bitarna för de mindre och en med den nya serien ”Go!”.


Plus-Plus: Learn to build är den perfekta introduktionen till Plus-Plus för de allra minsta. Tanken med leksaken är att ni med hjälp av dess enkla form skall kunna plussa ihop dina fantasier i både 2d och 3d. Denna boxen innehåller en grön basplatta och 60 bitar, rekommenderad ålder är 1-6 år. Ni får med en instruktionsbok med förslag på enklare konstruktioner men för de allra minsta handlar det snarare om att öva och kanske trycka ihop några bitar. Plastbitarna är av den lite större varianten Plus-Plus och är perfekt för att öva småbarns finmotorik. Om era barn inte har lekt med Plus-Plus tidigare är detta en bra box att börja med. Boxen kostar runt 200 kronor.

Plus-Plus GO! är nyheten som tar Plus-Plus till en ny nivå. För mig har det alltid varit en liten brist att leken tagit slut när klossarna är slut eller en har byggt färdigt. Playabilityn har varit begränsad men med hjälp av en enkel nyhet förändras detta. Med rörliga hjul, som ni fäster på era Plus-Plus, kan ni nu bygga bilar som rullar och ger era barn ytterligare dimension av nöje i sin lek. När boxens tre bilar och kringutrustning har byggts ihop kan ni tävla runt vardagsrummet med mållinje och koner. Om ni tröttnar på bilarna har ni 900 bitar ni kan bygga något helt annat med. I setet får ni 4 basplattor och 900 bitar av den mindre varianten Plus-Plus. Boxen kostar runt 400 kronor.

Min äldsta son har ett set med Plus-Plus och han har följt instruktionsboken 1 gång. Efter det har vi byggt hus, träd, dinosaurier och mycket, mycket mera. Det är detta som särskiljer Plus-Plus från sin danska ”kusin” Lego. Ni behöver aldrig leta efter specifika småbitar, det är bara att välja färgen ni vill använda och börja bygga. Leksaken är kreativ, underhållande och mångsidig. I ”Plus-Plus Go!” finns ytterliga 3 set att samla och bygga.

Tack till Plus-Plus som har tillhandahållit lekseten för recension och till PR Nordic för den upprättade kontakten.

Reklam för Plus-Plus GO!

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.