Playstation 5s lineup: Spelen som säljer konsolen för mig

I går kväll, den 11/6, höll Sony till sist sitt försenade event för Playstation 5. Till viss del uteblev wow-faktorn, även om det fanns titlar som lockade. Varje gång en ny konsol lanseras vill vi ha en ”håll käften”-titel. Titeln som unisont får oss alla att kasta våra pengar på Sony. En sådan fick vi inte riktigt igår, i alla fall inte i mina ögon. Trots det fanns det fyra titlar som sammanlagt ändå får mig att vilja införskaffa Playstation 5.

Spider-Man: Miles Morales
Första speltiteln som fick mig att bli lite exalterad fick vi omgående. En uppföljare på Insomniacs Spider-Man som verkar leverera det som förra spelet teasade om. Ett spel centrerat kring Miles Morales som Spider-Man.

Returnal
Den största överraskningen för mig var, Returnal. Housemarque-titeln som ger oss en utomjordisk planet. Här får vi följa en astronaut som dör om och om igen och ständigt får uppleva en annorlunda värld. Även om vi inte fick allt för mycket gameplay är mitt intresse officiellt väckt!

Resident Evil 8 – Village
Resident Evil tappade mitt intresse någonstans vid fjärde titeln. Men med denna trailern blev mitt intresse återuppväckt. Någonting med miljöerna och stämningen tilltalade mig riktigt mycket. Se själva nedan i denna trevliga trailern.

Horizon Forbidden West
Precis som med förra spelet är jag väldigt sugen på att ge mig i kast med Horizon-universumet. Eftersom jag blev far till mitt första barn 2017 har min speltid sjunkit drastiskt. Förhoppningarna är dock att jag skall hinna med förra spelet i höst innan Playstation 5 kommer så att detta kan bli bland de första titlarna jag prövar.

Dessa titlarna, tillsammans med faktumet att jag vill uppgradera min 4K UHD-spelare, gör att jag kommer införskaffa Playstation 5 rätt snabbt i samband med vinterns release. Vilka titlar fastnade ni för och kommer ni att skaffa Sonys nya konsol vid release?

About Fredrik Malmquist

En glad planarkitekt från Ystad som numera bor i Malmö tillsammans med min norrländska fästmö Emma samt sönerna Vidar och Folke. Jag har intressen som musik, löpning, brädspel, stadsplanering och datorspel men framförallt så har jag ett brinnande intresse för film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.