Percy Jackson och Monsterhavet 3D

percy201Chris Columbus regisserade den första filmen i serien med Percy Jackson som huvudkaraktär. Columbus har tidigare regisserat Harry Potter och det är omöjligt att inte tänka Harry Potter-wannabe när du ser Percy Jackson: Sea of Monsters 3D.

Den första filmen i serien drog in över 200 miljoner dollar och en examen i kärnfysik krävs inte för att inse att en uppföljare skulle dyka upp. I slutet av Sea of Monsters får vi en övertygande blinkning om att det med stor sannolikhet kommer en tredje film.

Filmfenix egen Roney Lundell har redan recenserat denna och den första filmen i den dubbelutgåva som släpptes i samband med releasen av den andra filmen. Jag rekommenderar att du läser hans summering av handlingen där. Chris Columbus har lämnat över regissörsstolen till Thor Freudenhal som är för mig en totalt okänd förmåga. Han har tidigare regisserat en TV-serie som heter Aim High som har gått mig helt förbi.percy202Något som är viktigt att veta innan du införskaffar Sea of Monsters 3D är att den inte är filmad i 3D från början utan konverterad efteråt. Det kan bli bra och ett sådant exempel är Top Gun 3D. Den här filmen har massor med specialeffekter och majoriteten av dessa är gjorda med datorer. De datorgenererade delarna borde logiskt sett ha bäst förutsättningar för 3D om man hade utgått dessa för att skapa 3D-effekten. Nu har man utgått från ”negativet” och gjort stereoskopisk 3D-konvertering vilket självklart inte blir lika bra.. Det är en rejält blandat resultat genomgående där några sekvenser har riktigt fint djup och andra upplevs som platta och livlösa. Ett exempel är när Luke jagar Percy surfandes på en enorm våg, en sekvens som borde ha  betydligt bättre djupeffekt. Den bästa sekvensen med 3D är när glasfönstret kommer till liv och berättar bakgrundshistorien. 3.5 av 5 totalt sett.

Även om 3Dn kunde vara bättre är ljudet enastående i all sin 7.1-prakt. Basen får jobba på rejält i flera sekvenser och ljudbilden utnyttjas på ett mycket bra sätt för att skapa riktning i händelser. Även om det är mycket ljud är dialogen alltid kristallklar.Percy203

Percy Jackson: Sea of Monsters är en något svagare kusin till Harry Potter-serien och fungerar som en introduktion till karaktärerna i Grekisk mytologi. En film för barn och undom, men roar inte oss vuxna lika bra som Harry Potter-filmerna med sin finurliga humor.

 

About Mats Lundberg

Har sett film sedan barnsben och genrer som ligger närmst hjärtat är sci-fi, thriller och crime. Ser gärna TV-serier men har blivit mer kräsen på senare år och det krävs mer för att hålla mig intresserad. Manus med genomtänkt karaktärsutveckling och smart berättande lockar mest. När grabben blev med PS4 för någon julafton sedan har jag börjat spela konsoll. Jag fortfarande en "learning curve" med handkontrollen, men det tar sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.