Paw Patrol: Adventure City Calls

De hjälpsamma valparna är återigen tillbaka för att ställa ordning och reda på saker och ting i äventyrsbukten.

För lite mindre än ett år sedan satt jag ned och varvade Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay med min dotter, då tre och ett halvt år. Det var hennes första tv-spel, och tyckte att det var väldigt kul. Så kul att hon spelade det fortfarande i juli månad. Paw Patrol: Adventure City Calls krävde således ingen övertalning, utan glad i hågen flög hon ner i soffan en dag efter förskolan.

Spelet är i mångt och mycket samma spel som det föregående, vilket för små barn, enligt mig, bara är ett stort plus. Designen, grafiken och kontroll är desamma, vilket såklart inte krävde någon längre uppvärmningsperiod för dottern. En grej som skiljer spelet åt är att de Mäktiga valparna, när valparna får superkrafter, inte finns kvar, annars är det egentligen bara bandesignen som är annorlunda. Alla samlarsaker är även de likadana.

Istället för att skriva en recension som egentligen kommer bli exakt som föregående spel, minus Mäktiga valparna, så kan jag ta upp de negativa aspekterna som gör spelet till en sämre variant än föregående spel. Banorna är nästintill identiska. I Mighty Pups Save Adventure Bay utspelade sig storyn på olika ställen, som exempelvis stranden och uppe i bergen vid Jakes skidanläggning. I Adventure City Calls utspelar sig alla banor i stadsmiljö, vilket medför att varje bana ser identiska ut. Detta märks även på dottern som inte är intresserad av att spela någon särskild bana vilket hon varit tidigare. Jag upplever dessutom att det är ett extremt kort äventyr. Nu tar det längre tid när en fyraåring spelar som velar bort sig lite oftare än någon mer van, och äldre spelare, men på knappt två timmar är alla banor avklarade. Nu spelar det ingen större roll, inte för min dotter i varje fall, då barn mer än gärna spelar samma bana om och om igen. Laddtiderna är någonting som saknar motstycke – ibland undrar man ifall spelet har frusit. Och på tal om frysa, det är någonting det gör ofta. Minst tio gånger har vi fått starta om våran Xbox One som detta spel spelas på, vilket såklart inte är okej någonstans.

På det stora hela är Adventure City Calls ett likadant spel som Mighty Pups Save Adventure Bay, fast sämre. På plussidan är att upplägget samt kontrollerna är desamma, så att yngre spelare (ifall de har spelat det tidigare spelet) bara kan dyka in och börja spela. Dock drar buggarna, laddtiderna och de identiska banorna ned helhetsintrycket. Det är dessutom inte bara jag själv som tycker detta, för det är väldigt sällan dottern frågar om hon kan få spela Paw Patrol, vilket inte var fallet med föregångaren.

De hjälpsamma valparna är återigen tillbaka för att ställa ordning och reda på saker och ting i äventyrsbukten. För lite mindre än ett år sedan satt jag ned och varvade Paw Patrol: Mighty Pups Save Adventure Bay med min dotter, då tre och ett halvt år. Det var hennes första tv-spel, och tyckte att det var väldigt kul. Så kul att hon spelade det fortfarande i juli månad. Paw Patrol: Adventure City Calls krävde således ingen övertalning, utan glad i hågen flög hon ner i soffan en dag efter förskolan. Spelet är i mångt och mycket samma spel som det…

Review Overview

Betyg

50

About Kenny Nordgren

En nästan värmlänning som sedan hösten 2014 är bosatt i Kungälv utanför Göteborg. Arbetar till vardags som pedagog på en låg- och mellanstadieskola. I ryggsäcken finns fem år på universitet med studier inom filmvetenskap och historia. Dagdrömmer om att inom en överskådlig framtid få chansen att skriva en doktorsavhandling rörande skräckfilm. Gillar förutom film även fotboll, tv-spel, hårdrock och att laga rolig mat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.