Paranormal Movie: 30 Nights with the Devil Inside the Girl with the Dragon Tattoo

30 Nights of Paranormal Activity with the Devil Inside the Girl with the Dragon Tattoo är den snarlika originaltiteln. 0 poäng på en skala av 100 får den titeln av mig och läser du vidare kommer du förstå att det är titelns fel att även denna recension är onödigt lång.

still-of-danny-woodburn-in-30-nights-of-paranormal-activity-with-the-devil-inside-the-girl-with-the-dragon-tattoo

När Dana Galen (Kathryn Fiore från Hatchet II) som vuxen flyttar in i sitt barndomshem är det inte bara med positiva känslor. I huset dödade hennes far Herb (French Stewart från Tredje klotet från solen) nämligen samtliga skådespelare från filmen The Artist. Galen är ett mycket passande efternamn som Dana delar med sin man Aaron (från samma regissörs Twilight-parodi Breaking Wind) och deras barn som givetvis flyttar in med henne. Huset visar sig olyckligtvis vara besatt av en osalig ande. Tvärsöver gården bor Abraham Lincoln men han kan inte hjälpa familjen med något annat än att ta oskulden av dottern Liz. Spökjägare får tas in istället för den gamle presidenten och vampyrjägaren, men de är givetvis helt inkompetenta. Ordentligt med kameror sätts upp över hela huset och spökets förehavanden under natten gör det lätt för både makarna Galen och oss att hålla sig för skratt.

2

Filmen är som ni förstår riktigt usel. På riktigt får den Scary Movie 2 att se ut som Gudfadern del II. Allvarligt talat, fundera inte ens på att se den. Runka godis i ansiktet på en tjej. Adele som ett av fynden i ett förråd från den populära TV-serien Storage Wars. När vi tvingats förbi dessa två ”skämt” har det gått 3 minuter av filmen och då är det 73 tunga minuter av samma kvar. Om du mot förmodan tyckte det lät kul ska du veta att detta är två av de få skämt min hjärna inte raderat, formaterat och sen eldat upp. Riktigt illa blir det när Dana blir besatt av spöket. Mitt i natten ställer hon sig upp, hukar sig och fiser på Herbs huvud. Apple-vänner gör även de bäst i att hoppa över denna film. Liz samling med produkter från företaget innehåller nämligen även Steve Jobs lik. Aldrig har väl uttrycket “too soon” varit mer tillämpbart.

vlcsnap_2013_02_18_23h24m32s57_large

Craig Moss som regisserat har som sagt gjort flera troligtvis lika dåliga parodifilmer tidigare. Tacksamt nog verkar han dock ha breddat sig lite på sistone. I Alexander Bings recension av Bad Ass kan ni läsa om när Moss ger sig på action med ett betydligt mer lyckat resultat. Verkligen inget mästerverk det heller vad det verkar, men imponerande för att vara gjord av en sopa.

I det här läget har jag egentligen inget mer att säga om filmen. Tyvärr är konceptet med denna recension att jag måste använda alla bokstäver i filmens originaltitel till att starta meningar med. Ytterst tramsigt javisst, men filmen är bara trams värd. Worst Best Movie är namnet på en dokumentär om en av mina favoritfilmer Troll 2. Ingen favorit för att den är särskilt bra, utan för att den är så fantastiskt usel att den blir bra. Troligtvis kommer det nog aldrig någon dokumentär om denna film i framtiden för den är egentligen inte ens dålig nog att bli kallad ”Worst Worst Movie”. Humorn är som ni förstått extremt låg, men jag klarade i alla fall att se klart filmen. Tuffast att hålla sig ifrån stoppknappen var det när spökjägarna dök upp, för de är så fjantiga att de skulle blivit bortklippta ut ett avsnitt av Bröderna Fluff.

still-of-tyler-phillips-in-30-nights-of-paranormal-activity-with-the-devil-inside-the-girl-with-the-dragon-tattoo-large-picture

Humorn går oftast från det uppenbara till det hemskt uppenbara. En scen där kameran råkar vändas mot det riktiga filmteamet får väl anses vara standard vid det här laget och en sådan finns även här. Dessutom monteras det så klart en kamera på en rörlig bordsfläkt precis som i Paranormal Activity 3. En fantastiskt okreativ scen där jag skulle komma på hundra bättre sätt att använda sig av den gimmicken. Varför det just är denna filmserie som i huvudsak parodiseras är ganska enkelt att räkna ut. Inte går det väl att göra en billigare film än en som till stor del filmas med övervakningskameror? Läskigt blir detta förehavande i Paranormal Activity-serien, men här blir det bara billigt.

screenshot_00008

I det här läget vore det bra skönt om den där långa jäkla titeln var slut. När jag började skriva kändes det som en bra idé. Sämsta idén i Filmfenix korta historia ligger närmare sanningen nu. I brist på andra idéer får jag väl rabbla filmer och TV-program som det skojas med. Det dyker upp dåliga kopior på Alice från Resident Evil och Selena från Underworld som hånglar lite. En Donald Trump-kopia kommer förbi. Tråkigt nog dyker en fet man utklädd till Black Swan upp under en natt, jagandes enkla skratt från de som gillar denna film och troligtvis hatar Aronofskys mästerverk. Haha, två av vårdarna på världens bästa psyksjukhus i Italien ser ut som Mario & Luigi. Evelyn Salt är med. ”Galen” parodi på Baksmällan del II. Inte särskilt roligt om dotterns likhet med Lisbeth Salander från The Girl with the Dragon Tattoo. Riktigt tråkigt om The Dictator som ju redan är mer eller mindre en parodifilm. Lite skämt kring The Avengers.

30-nights-of-paranormal-activity-with-the-devil-inside-the-girl-with-the-dragon-tattoo-large-picture

W är ingen lätt bokstav att inleda en mening med. I och med detta stycke är vi i alla fall på upploppet. Tror du att det ska komma något vettigt på slutet? Hoppas du på något briljant så därför läser du vidare? Tyvärr. Här finns det ingenting mer att hämta en en stor besvikelse. En besvikelse så stor att du ångrar att du gick in och läste recensionen från alla första början. Det var ju en film som du inte ens var särskilt nyfiken på. Rättare sagt, du klickade på recensionen av misstag. Annars kan jag inte förstå att du ville läsa just denna recension bland alla briljanta recensioner som finns skrivna på Filmfenix.se. Gillar du att plåga dig själv, är det därför du fortsätter att läsa? Om det är så kanske filmen ändå är för dig. Not Another Teen Movie, gillade du den? Tusen gånger bättre. Airplane? Tiotusen gånger bättre. Tacka mig för denna recension. Om du läst ända hit och fortfarande inte får avsmak när du ser denna film i videobutiken är något fel. Om det är så ska du nog hyra den.

About Rikard Eriksson

Vacker som en dag och analyserar filmer ned på hink-och-spade-nivå. Jag är recensenten som aldrig skulle tveka på att röja en viktig reflektion ur världen om den hamnar mitt emellan två meningar som rimmar. Filmer jag tycker om att se är inte det välpolerade biojunket, utan de kanske är lite trubbiga i kanterna… eller bara trubbiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.