Once Upon A Time In Hollywood – A Love Letter To Making Movies

I maj 2019 hade Quentin Tarantinos Once Upon A Time In Hollywood premiär på filmfestivalen i Cannes. Sedan dess så har det både sågats och hyllats till att slutligen landa på hela 10 Oscarsnomineringar inför årets Academy Awards som hålls den 9 februari. För några dagar sedan släppte Sony Pictures den korta dokumentären om filmen på YouTube, se den här: 

Det är som sagt en kort dokumentär på ca 28 minuter men jag känner ändå att den fångar kärnan av filmen, som jag ser den, A love letter to making movies. Den innehåller bland annat kortare intervjuer med skådisarna Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Kurt Russell och många av dom som hjälpte till att skapa filmen bakom kameran och Quentin själv så klart! Om du inte sett filmen ännu, kanske denna dokumentären kan få dig till det!?

Mer lästips:
Recension av Once Upon A Time In Hollywood
Se vilka Filmfenix tippar som årets Oscarsvinnare

Bild och video: Sony Pictures

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.