Nytt på Netflix vecka 32

COWBOYS AND ALIENSDenna vecka var hösten definitivt på ingång här i Sverige med kalla vindar och dålig väder. Så vad passar bättre än att kolla upp vad som har kommit upp på Netflix denna vecka? 

Cowboys & Aliens en kanske inte alltför känd kombination men en lockande tanke. Synd bara att filmen inte håller samma kvalité som Jon Favreau andra filmer även om den underhåller för stunde. Nu när det är OS på tv så kanske en dokumentär om den unga boxaren Claressa Shields som drömmer om att komma till OS och vinna ett guld? Då är T-Rex filmen för dig. För den som är sugen på riktigt dålig komedi finns istället Harold & Kumar Escape from Guantanamo BayHarodl & Kumar har väl aldrig varit kvalité men det finns en del skämt här som fungerar, men varning för underbältet-humor. nytt-netflix-vecka-32-2016-02

Humor, fast det inte var mening är Fantastic 4: Rise of the Silver SurferFinns ganska lite gott att säga om denna film som var fantastiskt usel och bör undvikas av alla. Då tycker jag ni istället skall se Butch Cassidy and the Sundance Kid. Denna film håller fortfarande hög kvalité och vann Oscar för bästa manus. The Happening lär inte vinna några priser för sitt manus och snarare sedimentera M. Night Shyamalan status som one hit wonder. Inte hans sämsta film men långt ifrån den kvalité han visade med Sixth Sense.

Den som är mer sugen på stora episka filmer så kom The Hobbit: The Battle of the Five Armies ut denna vecka. The Hobbit-filmer blev aldrig lika bra som Sagan om Ringen-filmerna men de har en viss charm och passar bra en regnig helg när man vill få tiden att gå. Sist denna vecka har vi The Get Down, den senaste serien ifrån Netflix. Denna gång är det New York i slutet av 70-talet som är i fokus och hur ungdomar från Bronx kom att förändra musikscenen för alltid.

About Pär Wirdfors

Jag har skrivit om film sedan 1999, uppväxt på Hong Kong-action och indiefilmer. Gillar det oväntade och att vaska fram guldkornen, anser att ingen film är för dålig för att inte ges en chans. Tycker om att plåga sina vänner genom att försöka förbättra deras filmsmak och få dem att släppa mainstreamfåran. Önskelistan på Amazon är till hälften bortglömda filmer från 70/80-talet och till hälften mystisk film från Asien. Utmärker sig på jobbet genom att vara levande filmlexikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.