NYHET: ”You” säsong 2 har fått ett releasedatum!

Penn Badgley som Joe Goldberg.
Bild från Netflix.

Netflix thrillerserie You fick ett varmt bemötande när den första säsongen om sociopaten tillika stalkern Joe Goldberg, spelad av Penn Badgley, släpptes. I säsong ett stalkar Joe sin kärlek Beck och begår en hel rad med brutala brott för att se till så att de aldrig skiljs åt.

Nu har säsong två äntligen fått ett releasedatum: den 26 december släpps säsongen på streamingservicen och vi kan förvänta oss att Joe fortsätter i samma stil som i föregående säsong. För vilken sociopat blir egentligen en good guy bara sådär? Ingen.

Det finns dock vissa förändringar som kommer att ta plats i säsong två: You kommer inte längre att utspela sig i New York utan istället får vi följa Joe i Los Angeles. Dit flyttar han för sitt nya kärleks(stalker)intresse med det passande namnet Love. Love Quinn spelas av Victoria Pedretti som vi känner igen från Netflix populära The Haunting of Hill House. Love vill bli kock men arbetar just nu i en fin matvarubutik och det är just kärleken till henne som får Joe att flytta till Los Angeles, där han inte bara möter kärlek utan även problem; det är nämligen inte lika lätt att gömma sig i en stad där personer tenderar att fota ÖVERALLT som det var i välkända New York..

Victoria Pedretti spelar Love i nya säsongen av You.
Bild från Getty Images.


Andra nya ansikten dyker också upp, bland annat Charlie Barnett från Russian Doll. Han spelar Gabe som är Loves bästa vän; en kille som inte direkt hyser varma känslor för Joe utan istället känner misstankar för hans uppträdande. Fler nya skådespelare i säsong två av You inkluderar James Schully (Heathers), Chris D’Elia (The Good Doctor), Jenna Ortega (Jane the Virgin) och Robin Lord Taylor (Gotham). Det blir alltså en hel del nya ansikten att hålla reda på!

Robin Lord Taylor är känd som Penguin i Gotham.
Bild från Deadline.com


Dessutom kan vi förvänta oss att få veta mer om Joes ex, Candance. Vi mötte henne en snabbis i första säsongen då det visade sig att hon, mot all förmodan, levde, och i säsong två utlovas en förklaring på vad som egentligen hände mellan de två när det begav sig. Spännande!

You kan ses på Netflix.

About Melody Nikki

En 20-nånting kalmarit som spenderar alldeles för mycket tid framför tv-serier och skräckfilmer. Ju konstigare och mer brutalt, desto mer faller det mig i smaken. Skriver mest hela tiden, drömmer om ett framtida arbete som kultur-och nöjesjournalist, och brinner, förutom för medieämnen, för feminism, anti-rasism, hip hop, hudvård, memes, filosofi och teknik. Samt dokusåpor, men det är inget jag erkänner i första hand... Kontakt: nikki@filmfenix.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.