Nyhet: Trailer till Black Mirrors interaktiva film Bandersnatch

Om det blir en femte säsong av Black Mirror inom den närmsta framtiden har varit oklart. Något som det däremot informeras mer om är Black Mirror: Bandersnatch, långfilmen som släpps den 28 december på Netflix.

Ryktena har varit många men i trailern visas nu handlingen: Bandersnatch utspelar sig år 1984 när en ung programmerare utvecklar ett spel från en fantasy-novell. I sann Black Mirror-anda bleknar snart gränserna mellan verklighet och spel, något som hjälps på traven av drogerna huvudkaraktären intar.

Vad som är så speciellt med Black Mirror: Bandersnatch är dock inte dess handling, eller att det är en långfilm. Filmen är interaktiv; den låter tittaren bli en del av historien genom att välja vad huvudkaraktären ska göra. Det är både mindre och större val, och totalt finns det fem olika versioner av Bandersnatch. Varje version är cirka 90 minuter lång, och valen görs med knapptryck på tittarens fjärrkontroll, konsol eller skärm.

Vem kommer titta? Eller ska vi säga, spela?

Källa: Global News Canada

About Melody Nikki

En 20-nånting kalmarit som spenderar alldeles för mycket tid framför tv-serier och skräckfilmer. Ju konstigare och mer brutalt, desto mer faller det mig i smaken. Skriver mest hela tiden, drömmer om ett framtida arbete som kultur-och nöjesjournalist, och brinner, förutom för medieämnen, för feminism, anti-rasism, hip hop, hudvård, memes, filosofi och teknik. Samt dokusåpor, men det är inget jag erkänner i första hand... Kontakt: nikki@filmfenix.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.