Nyhet! The Plot Against America på HBO

Första avsnittet av HBO:s nya serie The Plot Against America hade premiär idag, serien bygger på den hyllade romanen av Philip Roth med samma namn. Romanen kom ut redan 2004 och diskussioner om en filmatisering har pågått ett tag, och nu är den här!

Winona Ryder och Anthony Boyle i The Plot Against America. Bild: HBO

Serien är skapad av David Simon och Ed Burns, som tidigare gjort de fantastiska serierna The Wire och Generation Kill (båda kan ses på HBO). Jag har inte läst boken och jag inser att jag är ganska dålig på vissa delar av amerikansk historia, så tacksamt att detta är en alternativ skildring. Det är lite svårt att avgöra en serie efter bara ett avsnitt men jag ska göra mitt bästa. Året är 1940 och serien följer den judiska familjen Levin som bor i Newark, New Jersey. Där umgås de med vänner och familj, jobbar, hanterar vardagsproblem och lever ett ganska bekymmersfritt liv. Tills en dag, då den populäre Charles Lindbergh bestämmer sig för att ställa upp i det amerikanska presidentvalet mot Franklin D. Roosevelt. För mig var Charles Lindbergh mest känd som han som flög över Atlanten och fick sitt barn kidnappat, men han hade starka band med Göring och Hitler i Tyskland. Han ville inte att Amerika skulle blanda sig i andra världskriget och gjorde sin röst hörd angående detta. Ja, det var ungefär så långt vi kom i första avsnittet. Obs! Trailern nedan avslöjar lite mer än så här.

Det jag kan säga om serien än så länge är att den är väldigt snygg, intressant och välspelad. Att den spelar på vår samtid är ganska självklart och jag gillar verkligen tanken på en berättelse som visar hur det kunde ha blivit om USA valt en annan president. Det ska bli intressant att följa serien och det känns som det kan bli väldigt bra och skrämmande. The Plot Against America har sammanlagt 6 avsnitt, med ett nytt avsnitt varje tisdag. Serien är regisserad av Thomas Schlamme och Minkie Spiro. I rollerna ser vi bland annat Winona Ryder, John Turturro, Zoe Kazan, Morgan Spector och Anthony Boyle.

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.