Nyhet: Två svenska nomineringar till Oscarsgalan 2019

Idag stod det klart att Sverige tagit emot två nomineringar på Oscarsgalan 2019. Den första som annonserades var Ludwig Göransson som fick en nominering för bästa musik som han skrivit till filmen Black Panther. Den andre svensken att nominerats var Göran Lundström tillsammans med Pamela Goldammer för bästa smink och makeup, de ansvarade tillsammans för sminket och maskerna till den internationellt hyllade filmen Gräns

Glenn Close mottog, mycket väntat, även en nominering för bästa kvinnliga huvudroll i den svenskregisserade filmen The Wife. 
Mycket tyder även på att hon kommer ha goda chanser att vinna priset

Allt som allt var samtliga nomineringar mycket väntade. Flest nomineringar fick The Favourite och Roma med 10 nomineringar var. Noterbart är dock att det endast blev åtta filmer nominerade till bästa film istället för nio som det varit tidigare år eller tio som är det maximala antalet. Årets Oscarsgala kommer troligtvis bli en ganska avskalad sådan då en värd fortfarande saknas och det nya konceptet blivit kritiserat.

Oscarsgalan hålls den 24:e Februari på Dolby Theatre i Los Angeles. Det är ännu obestämt vilken svensk tv-kanal eller webbtidning som kommer att sända galan här i Sverige.

About Svante Håkansson

Jag är en 16-årig kille från Sala med lätt besatthet för alla film-boxar signerade Artificial Eye eller Criterion. Mitt största nöje på fritiden är att springa mellan biografer när det är filmfestival och att försöka se så många oscarsnominerade filmer som bara går.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.