Nyhet! Midsommar av Ari Aster

Ari Asters kommande film Midsommar har blivit väldigt omdiskuterad, kanske framförallt i Sverige. Och det är ju inte så konstigt, vi är ju inte så vana vid att amerikanska regissörer gör filmer om vår största högtid. Den unge regissören är tidigare mest känd för skräckfilmen Hereditary som kom förra sommaren. 

Filmer följer det unga paret Christian och Dani som har problem i sitt förhållande. De bestämmer sig för att åka till den svenska landsbygden med två vänner för att fira midsommar. Detta midsommarfirande är dock lite speciellt för det hålls bara vart 90 år. Det som först ter sig som ett idylliskt sommarfirande övergår snart i märkliga och skrämmande hedniska ritualer.

Midsommar - Photo by Csaba Aknay - © A24

Ari Aster måste ha träffat på några riktigt galna svenskar som berättat om midsommar, eller är det så att jag har missat något om midsommarfirande i Hälsingland? Filmen hade förhandsvisning i USA i tisdags och har blivit hyllad av både kritiker och övrig publik. Filmen har premiär 10 juli!
Photo: Midsommar by Csaba Aknay – © A24

Psst! Imorgon bjuder vi på mer läsning om filmer som handlar om midsommar!

About Angela Ljungkvist

Skriver mest om film och serier på streamingsajter, men försöker även ge min kärlek till ny indiefilm. Jag älskar filmhistorien, den är magisk. Crime och dystopier är favoritgenrer men jag uppskattar all välgjord film. Fransk film ligger nära mitt hjärta. Skräckfilm är min hatkärlek och jag ser det gärna men med lampan tänd. Tim Burton är sagolik och Tarantino är min stora kärlek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.