Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom

LEVEL-5 studion bakom Ni No Kuni: Wrath of the White Witch är tillbaka efter nästan 7 års väntan. Med Joe Hisaishi bakom musik-spakarna igen och den fantastiske karaktärsdesignern Yoshiyuki Momose så kan vi inte annat är räkna med en sagolik JRPG upplevelse. Däremot lämnar vi alla gamla huvudkaraktärer och får följa helt nya huvudroller in i den färgglada Ni No Kuni världen.


Något som man märker snabbt är att LEVEL-5 har inte bara valt att lämna de gamla huvudkaraktärerna bakom sig men även det gamla spelsystemet. Innan kunde man skifta mellan att strida med spelkaraktärerna eller deras “Familiars” som påminner lite grann om “pokemons” men i det nya spelet så kör man helt på att styra en av huvudkaraktärerna. En av de andra riktigt stora ändringarna är att man även valt att lämna turbaserade strider mot realtidsbaserade strider. Däremot har ett nytt element blivit presenterat och det är “Higgledies” som är små naturandar som man kan aktivera i strid för att få hjälp.Något mer som är nytt med spelet är de olika grafiska stilarna och kameravinklarna som gör att spelet blir lite mer varierande. Ett puzzel moment i spelet är också tillagt och även ett moment där man ska bygga och ta hand om ett kungadömet som ger variationer till spelet på ett bra sätt, till skillnad från “flyga konstigt rymdskepp” momentet i Kingdom Heart vilket bara kändes som slöseri av ens tid.

Studio Ghibli är inte längre involverade i produktionen av spelet vilket oroade mig lite i början. Jag vet inte om det är pågrund av det att jag inte känner mig lika förtrollad av storyn fastän Joe’s musik gör under för spelet och Yoshiyuki’s karaktärsdesign flyter på ännu bättre på Ps4an. Det känns som spelet har tappat den sagolika filmkänslan men vunnit en mer perfektionerad spelkänsla.
Storyn fokuserar runt tre karaktärer; Roland, en äldre man på 48 år och president från “vår” värld som under mystiska omständigheter vaknar upp i Ni No Kuni som en 20-åring och precis när en konflikt mellan katt-klanen och mus-klanen utspelar sig. Den unge prinsen Evan av katt-klanen och arvtagare till Ding Dong Dell utsätts för statskupp av mus-klanen men med hjälp av Roland lyckas de båda fly. Istället för att ta tillbaka kungadömet börjar det episka äventyret med att bygga upp ett nytt kungadöme. En av de första man får träffa på är Tani, dotter till ledaren över “Himmels-piraterna”.

Man vet inte riktigt var i tidslinjen spelet utspelar sig jämfört med det gamla, man kan hitta små ledtrådar om den gamla storyn i spelet men det skulle lika bra bara kunna vara ett alternativt universum. Men efter bara ha spelat spelet i 10 timmar ser jag fram emot att utforska det ännu mer och även att få min fysiska kopia då även tvåan i serien har en riktigt saftigt utgåva med massa extra grejer som ettan hade!

LEVEL-5 studion bakom Ni No Kuni: Wrath of the White Witch är tillbaka efter nästan 7 års väntan. Med Joe Hisaishi bakom musik-spakarna igen och den fantastiske karaktärsdesignern Yoshiyuki Momose så kan vi inte annat är räkna med en sagolik JRPG upplevelse. Däremot lämnar vi alla gamla huvudkaraktärer och får följa helt nya huvudroller in i den färgglada Ni No Kuni världen. Något som man märker snabbt är att LEVEL-5 har inte bara valt att lämna de gamla huvudkaraktärerna bakom sig men även det gamla spelsystemet. Innan kunde man skifta mellan att strida med spelkaraktärerna eller deras “Familiars” som påminner…

Review Overview

Betyg

80

About Samir

32 år gammal, spel/filmnörd. Har gjort mitt hobby till mitt jobb, jobbar som föreningskonsulent för Sverok och även projektledare för Spelens hus. Spelar just nu: Overwatch, Hs och Magic the gathering. Lyssnar på: Shimmerpop Favorit bok: Shades of grey av Jasper Fforde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.