Ni No Kuni: Wrath of the White Witch Remastered

Måste säga att det känns riktigt bra att vara en PC-spelare nu för tiden! Många av spelen som tidigare var konsolexklusiva har nu börjat dyka upp med uppiffade versioner, och då har de även fått en PC-release. Så till min stora lycka så har nu även första delen i Ni No Kuni-serien fått en remaster version, och jag fått chansen att återbesöka spelet sen orginalreleasen för över 6 år sedan på Playstation 3!

Vi har ju sedan tidigare faktiskt recenserat Ni No Kuni: Wrath of the White Witch, men jag skulle ändå vilja ge lite information innan jag fokuserar på vad som är specifikt med den här versionen. Man spelar som Oliver, en ung pojke som bor i Motor City tillsammans med sin mamma. Men när en olycka inträffar efter en att han smugit ut en natt för att träffa sin vän, Philip och testa hans hemmabyggda bil, så blir hans verklighet en helt annan. Det visar sig att Oliver besitter magiska krafter, och med hjälp av fen Drippy bestämmer sig han för att åka till en parallell värld för att rädda denna, och kanske få rätsida på sitt eget liv. Mer än så vill jag egentligen inte skriva, då detta är en historia som man verkligen bör uppleva. Spelet har producerats tillsammans med Studio Ghibli (kända för filmerna ”Min Granne Totoro” och ”Det Levande Slottet” med flera), vilken man definitivt märker i de många animerade mellansekvenserna i spelet. Ovanpå det så är musiken komponerad av Joe Hisaishi, som gjort musiken till nästan alla Ghibli-filmer, vilket gör att Ni No Kuni är så nära man kan komma till att faktiskt spela en Ghibli-film.

Spelet i sig är annars ett ganska klassiskt JRPG-spel, där man springer runt i en större värld, för att ibland ta sig in i städer och andra instanser, och när man kommer i strid så sker detta i sin egna arena. Man träffar på andra karaktärer som går med i ens grupp, och man kan rekrytera och fånga monster som sedan slåss för en. Oliver lär sig nya magiska besvärjelser som hjälper gruppen båda i och utanför strid, och givetvis finns det en massa sidouppdrag och historier som man kan utforska om man så skulle vilja. Med det sagt så tycker jag alla de system som finns i spelet är väl genomförda och passar väl in i spelet. Jag är speciellt förtjust i ett av spelets nyckelfunktioner, som handlar om att man tar och lånar ”hjärtan” av dom som har överflöd av en känsla, till exempel entusiasm, och sedan ger det till någon som är ”hjärtekrossad” och saknar just den känslan. I vissa fall så är det de enda sättet att fortsätta historian, och i andra fall så har man det som ett sidouppdrag. Det hela får i alla fall mig att känna att man gör världen lite bättre varje gång, genom att ge varandra ett emotionellt stöd, en väldigt fin sensmoral!

Vi tar nu och hoppar över till de lite mer tekniska bitarna av spelet, och där fokuset för remaster-versionen ligger. Upplösningen har fått sig ett lyft, med en del funktioner som ökar skärpan, även under de animerade sekvenserna. Givetvis behåller det fortfarande sin Ghibli-charm, vilket känns riktigt bra! Något som jag märkte var en markant förbättring i laddningstiderna i spelet. Det gör att det inte är lika tröttsamt att byta område, eller springa in och ut och städer. Eller spara spelet! Självklart håller ljudet, och framförallt musiken högsta klass. Stridsmusiken håller även de mest repetitiva strider intressanta, och att springa över världen känns verkligen som ett episkt äventyr!

Ja vad mer ska man säga? Jag är grymt förtjust i Ni No Kuni: Wrath of the White Witch! Även om jag tyckte om många av de nya elementen som kom i uppföljaren, så är tycker jag bättre om historien i det här spelet. Spelar säkert in att Studio Ghibli faktiskt var involverad vid skapandet av det här spelet och inte det andra. Tvåan saknar en viss charm som infinner sig i ettan! Så är det här spelet värt att plocka upp om man har spelat det tidigare? Då det inte är något egentligen nytt i spelet, så skulle man kunna klara sig utan att uppgradera, detta förutsatt att man vill plocka fram sin gamla PS3:a och spela på. Nu har det ju faktiskt kommit till alla moderna konsoler, inklusive Switch:en, så man kan spela det på resande fot. Har man däremot inte spelat något av Ni No Kuni-spelen tidigare, och dessutom tycker om Ghibli-filmerna, så kan man nog inte göra sig en bättre tjänst än att införskaffa det nu!

Måste säga att det känns riktigt bra att vara en PC-spelare nu för tiden! Många av spelen som tidigare var konsolexklusiva har nu börjat dyka upp med uppiffade versioner, och då har de även fått en PC-release. Så till min stora lycka så har nu även första delen i Ni No Kuni-serien fått en remaster version, och jag fått chansen att återbesöka spelet sen orginalreleasen för över 6 år sedan på Playstation 3! Vi har ju sedan tidigare faktiskt recenserat Ni No Kuni: Wrath of the White Witch, men jag skulle ändå vilja ge lite information innan jag fokuserar på…

Review Overview

Betyg

80

About Henrik Grönberg

Entusiastisk gamer och e-sportälskare som spelar allt från snabba FPS- till tidskrävande, turbaserade strategi-spel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.