Möt Joe Black (I arkivet)

Jag har gillat film så länge jag kan minnas, men samlandet tog fart när jag var i äldre tonåren och sedan dess så har samlingen vuxit på sig. I samband med att vi skulle starta igång I Arkivet-serien så gick jag igenom min samling och sorterade ut alla filmer som jag inte har sett. Det visar sig att 12% av mina dvd-filmer har jag inte sett.

Den första filmen som jag tänkte titta på, är den film som varit oöppnad sedan 2005-2006 någon gång. Jag fick den av min kusin, för han hade dubblett. Varför den legat osedd så länge, det vågar jag inte riktigt svara på. Det är inte min typ av film direkt, trots att jag gillar skådespelarna som medverkar. Men nu var det alltså dags att se den, Möt Joe Black.

William Parrish är en riktig buissness man och börjar närma sig 65 år. Hans två döttrar planerar en rejäl födelsedagsfest för honom. Samtidigt arbetar Mr. Parrish med en viktig affär som kan förändra hela hans imperium. Det dröjer dock inte länge förrän han får besök av en märklig röst som påstår sig vara döden. En dag traskar en ung man in på Mr. Parrish kontor och denne unge man är döden, förklädd till en stilig ung man. Denne unge man blir förälskad i en av döttrarna och allt blir lite förvirrande och smått kaosartat kring vem denne man är.

Jag kan uppskatta en bra dramafilm lite då och då, men när den är drygt tre timmar lång så är det motigt att se på. Det är oftast samma sak filmen igenom och det händer ingenting spännande. Men jag bet ihop och såg hela filmen och den är helt okej, men på tok för lång. Jag skulle uppskatta den mer om den var något kortare. Känner ändå mig rätt nöjd att äntligen har sett den efter mer än 10 år i filmsamlingen. Skådespelet är riktigt bra. Anthony Hopkins som Mr. Parrish är övertygande som alltid. Brad Pitt, som egentligen spelar två roller, är mycket begåvad. Först spelar han en ung man som stöter på ena dottern. Han är sedan med i en olycka och hans kropp tas över utav döden. Det är samma kropp, men en helt annan personlighet, vilket Mr. Pitt visar utmärkt. Övriga mindre roller spelas också mycket bra.

Det är en bra story, men det hade kunna gjorts så mycket mer utav den. Det hade kunnat varit lite mer spännande än vad det är, och bjudit på lite fler överraskningar, för den är ganska förutsägbar. Musiken som lagts till lite här och var fyller en bra, dramatisk funktion men det stör mig att den är så lång och utdragen. Den har vunnit och varit nominerad för en del priser, bland annat Sämsta film, Fulaste frisyren i en film och sämsta remaken. Ändå har den ett betyg på 7,2 på imdb så den kan ju inte vara så dålig. Och sämsta film är det då inte, även fast jag inte tycker att den är allt för bra. Möt Joe Black var också en av få filmer som visade trailern till Star Wars episode 1 på biograferna. Många Star Wars fans köpte biljetter till filmen för att se trailern, sedan gå hem igen. Detta kanske tillförde en viss hype över Möt Joe Black, vad vet jag.

Jag har gillat film så länge jag kan minnas, men samlandet tog fart när jag var i äldre tonåren och sedan dess så har samlingen vuxit på sig. I samband med att vi skulle starta igång I Arkivet-serien så gick jag igenom min samling och sorterade ut alla filmer som jag inte har sett. Det visar sig att 12% av mina dvd-filmer har jag inte sett. Den första filmen som jag tänkte titta på, är den film som varit oöppnad sedan 2005-2006 någon gång. Jag fick den av min kusin, för han hade dubblett. Varför den legat osedd så länge,…

Review Overview

Betyg

50

About Fredrik Nyström

Hälsing som blev skåning. Film har alltid varit ett stort intresse, likaså skriva. Ser det som faller mig in. Allt från ett tungt drama till sprängfylld action, via några sköna musikaler eller indie-filmer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.